Godinama su bili nedodirljivi i igrali Europu. Sad su pred povijesnim debaklom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MALO je klubova koji u svojoj zemlji dominiraju onako kako dominira Sheriff iz Tiraspola. Ovaj klub osvojio je 21 od moguća 23 naslova prvaka Moldavije u 21. stoljeću, a uz to je ostvarivao i zapažene uspjehe u europskim natjecanjima. Najveće dostignuće imao je u sezoni 2021./22., kada je završio treći u skupini Lige prvaka uz senzacionalnu pobjedu protiv Reala na Santiago Bernabeuu. 

Sheriff je ove sezone daleko od tih uspjeha te se čini da će tek drugi put u 21. stoljeću završiti sezonu bez ijednog trofeja. Momčad iz Tiraspola u srijedu je ispala od Zimbrua u polufinalu Kupa Moldavije, a u prvenstvu se tri kola prije kraja nalazi na trećem mjestu.

Ljestvicu s pet bodova više predvodi Petrocub, od kojeg je Sheriff izgubio prošlog vikenda. To je Sheriffu bio drugi uzastopni poraz u domaćim natjecanjima, što mu se nije dogodilo još od 2013. godine. Petrocub je tom pobjedom napravio velik korak prema prvoj tituli u svojoj povijesti, dok će Sheriff, čini se, ostati bez nje nakon osam uzastopnih godina.

Pročitajte više