Gojun: Split je zaslužio da odemo kao šampioni, a mi smo zaslužili punu Arenu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija sinoć je u Areni Zagreb jedva pobijedila Bjelorusiju, rezultatom 25:23. 

Pred novinarima su od 12 sati bili izbornik Lino Červar te igrači Jakov Gojun i Željko Musa.
 
O igri Hrvatske i atmosferi u Areni Zagreb Lino je kazao: 
 
"Moramo pokazati mišiće na domaćem terenu, mi iniciramo inicijativu, moramo pokazati da smo domaćini, to je jako bitno. Treba nam agresivna Hrvatska koja zna put do pobjede. O tome sam pričao s igračima. Vjerujem u ekipu koju vodim, takav sam. Dobro je da nam mediji traže slabe točke, kako bismo ih ispravili. Moramo se osloboditi i više vjerovati u sebe. Bilo je predviđeno da igramo s Francuskom 20. siječnja, zato Arena nije bila puna. Dečki su zaslužili potporu, rukometna priča mora ići dalje, rukomet je u srcima naših ljudi, ipak tih 13 medalja nešto znači... Na nama je da njihovu podršku opravdamo na igralištu."
 
Jakov Gojun je istaknuo da ova reprezentacija zaslužuje punu dvoranu u Zagrebu.
 
"U Splitu smo se krasno proveli. Split je zaslužio da odemo iz grada kao šampioni, žao mi je što smo podbacili. Zaslužili smo sutra punu dvoranu", rekao je Gojun pa nastavio: "Podbacili smo protiv Švedske, to nitko nije očekivao. Protiv Bjelorusije smo opet primili neke nespretne golove. Ako zaustavimo Norvežane na 22-23 zabijena gola, garantiram da ćemo ih pobijediti. Sutra moramo preuzeti teret na svoja leđa i boriti se od prve do zadnje minute. Nije ni Norvežanima lako, uvijek se može dogoditi blokada, kao kada smo ih pobijedili u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Tada je Stivi na golu branio sve. Nikada u reprezentaciji nismo prozivali jedan drugoga, ovo je momčadski sport. Obrana mora pomoći vratarima. Napravit ćemo sve da pobijedimo. Pritisak uvijek postoji, ali imamo iskustva. U ključnim trenucima se vidi jesmo li ekipa ili ne, tako je bilo i jučer protiv Bjelorusije."


 
 
Željko Musa se slaže da je Hrvatska podbacila protiv Švedske.
 
"Zadovoljan sam obranom. Protiv Švedske smo odigrali najgoru utakmicu. Protiv Norveške ćemo se više truditi, moramo djelovati kao momčad, to je jedini recept. Skidam kapu svojim suigračima, nije se lako vratiti nakon poraza. Uspjeli smo i to nas motivira. Naš cilj je da budemo borbeni i da idemo do kraja u svakoj utakmici."
 
"Moramo biti koncentrirani, Norvežani su brzi, respektiramo ih, ali se ne bojim. Idemo na pobjedu. Skromni smo, respektiramo svakog protivnika, ali znamo da svakoga možemo pobijediti ako smo pravi", završio je Musa. 
 
 

Pročitajte više