Golgeteru kojeg traži Kovač dan ultimatum: Novi ugovor ili te prodajemo

Foto: Guliver Image/ Getty Images

TIMO WERNER (23), mladi napadač RB Leipziga, nalazi se pred ultimatumom koji su mu postavili čelnici tog bundesligaša. Iako je na zimskoj pauzi, za napadača njemačke reprezentacije nema mira. Kako pišu njemački mediji, dano mu je do znanja da će moći igrati u klubu samo ako produlji ugovor.

No za takav ishod događaja nema nekih naznaka pa se sve glasnije spominju priče da već tijekom zime, a najkasnije na ljeto, 23-godišnji golgeter mijenja sredinu.

"Do kraja sezone moramo raščistiti situaciju. Klub poput nas ne može dozvoliti sebi da Timo Werner uđe u završnu godinu ugovora", rekao je Oliver Mintzlaff, predsjednik Upravnog odbora RB Leipziga, za njemački Bild.

Werner je najbolji igrač kluba. Ove sezone postigao je 11 golova u 17 nastupa za Leipzig u Bundesligi te tome dodao dvije asistencije. Traži ga Bayern München, koji je njegov prvi favorit za potpis i kome se javno nudio nedavno.

Zatim je tu Liverpool, a i Chelsea je navodno zainteresiran za dovođenje njemačkog reprezentativca. Leipzig ga ne bi pustio za manje od 40 milijuna eura. Iako, klubu je važnije da napadač produlji ugovor, a ako u tome ne uspiju, tek onda će ga prodati.

Postojeći mu ističe 2020. godine i Leipzig ne želi dopustiti da napadač, koji u Bundesligi gol u prosjeku zabija svakih 135 minuta, uđe u posljednju godinu ugovora a da ne potpiše novi.

"Logično je što takvog napadača prate mnogo veći klubovi, drugačijih financijskih mogućnosti od nas. Međutim, sve dok se razvijamo, plasman u Ligu prvaka bi pomogao da zadržimo igrača njegovih kvaliteta", dodao je Mintzlaff.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više