Golijadu Stuttgarta i Werdera iskoristio Bayern

AKTUALNI prvak Stuttgart je na svom terenu u ljepotici 23. kola pobijedio drugoplasirani Werder 6:3, što je iskoristio Bayern koji je slavljem nad Karlsruheom pobjegao na sedam bodova razlike.

Gledatelji su na Gottlieb-Daimler stadionu u Stuttgartu vidjeli čak devet golova. Werder je poveo u devetoj minuti preko Almeide, no na poluvrijeme se ipak otišlo s prednošću domaćina nakon dva pogotka Gomeza.

U 62. minuti je počela “golijada”. Na 2:2 je izjednačio Boenisch, a prednost Stuttgartu donosi Gomez svojim trećim golom. Nakon toga je za domaćine počeo zabijati Cacau - pet minuta nakon što je ušao u igru bio je precizan za 4:2. Nadu sastavu iz Bremena daje Rosenberg u 77. minuti, no uslijedila je nespretna reakcija Werderove obrane i autogol Mertesackera. Konačnih 6:3 postavlja Cacau u 87. minuti.

Gomes je ovim "hat-trickom” nastavio sjajnu golgetersku formu - postigao je sedam pogodaka u četiri utakmice zaredom, ukupno 14 u sezoni. Jurica Vranješ za Werder nije ulazio u igru, a Ivan Klasnić nije bio ni na klupi.

Bayern svladao Kalsruhe

Vodeći Bayern je u Münchenu svladao neugodni Karlsruhe 2:0. Goste je načeo Toni pretkraj prvog dijela, nakon što se u svom stilu zagradio i izborio za udarac desetak metara iskosa od Millerovog gola. Lopta je otišla u suprotan kut i odbila se od vratnice za vodstvo Bayerna. Konačni rezultat postavio je Ribery u 64. minuti nakon lijepog prodora i udarca s ruba kaznenog prostora. 

Schalke je došao do sva tri boda kod Arminije. Pogotke za 2:0 postigli su Varela i Altintop. Ivan Rakitić je za goste odigrao svih 90 minuta.

Nakon što je prije desetak dana u kupu zabio svoj prvi gol za Wolfsburg nakon 1273 minute, Marcelinho je nastavio s pogocima i u prvenstvu. U domaćoj pobjedi Wolfsburga nad Energiejem od 3:0 zabio je dva. Brazilac je tako prekinuo prvenstveni “post" koji je trajao od 21. listopada. Cijelu utakmicu u obrani Energieja odigrali su Ivan Radeljić i Mario Cvitanović.

Rezultati, 23. kolo:

Bayern - Karlsruhe 2:0 (Toni 41, Ribery 62)
Stuttgart - Werder 6:3 (Gomez 20, 43, 64, Cacau 66, 87 / Almeida 9, Boenisch 62, Rosenberg 77, Mertesacker 85-ag)
Arminia - Schalke 0:2 (Varela 23, Altintop 74)
Wolfsburg - Cottbus 3:0 (Gentner 17, Marcelinho 19, 76)
Duisburg - Hansa 1:1 (Grlić 7 / Agali 20)
Eintracht - Bochum 1:1 (Toski 49 / Azaouagh 67)
Petak: Borussia - Hertha 1:1 (Kehl 45 / Pantelić)

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više