Gomes: Obrana Tottenhama je nevjerojatna!

BRAZILSKI vratar Tottenhama Heurelho Gomes mogao bi lako ove sezone ući u klupsku knjigu rekorda po broju najmanje primljenih ligaških golova na domaćem terenu.

Tottenham je ove sezone u 35 dosadašnjih utakmica u Premiershipu primio 41 gol. Zanimljivo je da su Spursi 32 pogotka primili na gostovanjima, a samo 9 golova u 18 utakmica na svom White Hart Laneu.

Do kraja prvenstva Tottenhamu je ostala još samo jedna utakmica u prvenstvu pred njihovim navijačima – 16. svibnja protiv Manchester Cityja. Ukoliko Gomes u toj utakmici bude na visini zadatka, te ne primi više od jednog gola, bit će vrlo zaslužan za novi klupski rekord (manje od 11 golova kod kuće u jednom prvenstvu).

Gomes je u Tottenham stigao uoči ove sezone iz PSV-a. U prvom dijelu sezone bio je česta meta kritika zbog loših i nesigurnih intervencija. No, kako je sezona odmicala, branio je sve bolje, te stjecao sve veće samopouzdanje. Ipak, zasluge za mogući novi rekord nje pripisuje sebi, već svojim suigračima u obrani.

"Mogu upotrijebiti samo jednu riječ opisujući moju obranu. Moji suigrači iz obrane su – nevjerojatni! Woody (Jonathan Woodgate) i Ledley (King) su sjajni partneri na pozicijama srednjih braniča, a i Daws (Michael Dawson) je bio dobar kada bi dobio priliku. I naši bočni braniči, Čarli (Vedran Ćorluka) i Benoit (Assou-Ekotto) su igrali jako dobro cijelu sezonu. To je glavni razlog zbog kojeg smo odigrali toliki broj utakmica bez primljenog pogotka", kaže Gomes.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više