Goran Ivanišević samo u paru na Zagreb Openu, upitan nastup Karlovića

WIMLEDONSKI pobjednik iz 2001. Goran Ivanišević nastupit će na devetom izdanju ATP Challengera Zagreb Open samo u igri parova. U pojedinačnoj konkurenciji neće igrati jer još uvijek osjeća posljedice ozljede ramena, pa ne može pružiti svoj maksimum.

U igri parova, u kojoj će nastupiti zajedno s Marinom Čilićem, jednim od najboljih hrvatskih juniora, napori nisu niti izbliza tako veliki. Činjenica da je Ivanišević prihvatio nastup u parovima, iako nije potpuno spreman, još je jedna potvrda o kako se velikom sportašu radi.

Nakon što je Ivanišević odustao od nastupa u pojedinačnoj konkurenciji, direktor Zagreb Opena Branimir Horvat odlučio se preostale dvije pozivnice za glavni turnir uručiti Željku Krajanu i mladom Tončiju Periću, državnom prvaku za igrače do 18 godina. Još ranije pozivnice su dobili Saša Tuksar i Lovro Zovko.

Nakon otkaza Španjolca Montanesa, Francuza Mathieua i Argentinca Monaca (svi su otkazali zbog ozljeda), pod veliki znak pitanja došao je i nastup Ive Karlovića. Iako je na današnjem ždrijebu za glavni turnir postavljen za prvog nositelja, Karlović je rekao da "vrlo vjerojatno neće igrati", jer osjeća bolove u ramenu.

"Karlović je na turniru u Rimu igrao odlično i tada nisam imao nikakve informacije da ima problema s ramenom. Jučer su mi Karlović i njegov trener Goran Orešić napomenuli da Ivo osjeća bolove u ramenu, te da ne bi htio riskirati pogoršanje ozljede i dovesti u pitanje nastavak sezone", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor turnira Branimir Horvat.

Danas je obavljen ždrijeb za glavni turnir. Ivo Karlović trebao bi, ako ne odustane, u 1. kolu igrati protiv Željka Krajana. Saša Tuksar, pobjednik ovogodišnje Istarske rivijere, sastat će se na startu turnira s drugim nositeljem Rusom Dmitrijem Tursunovim. Prvi protivnik Roka Karanušića bit će 7. nositelj Izraelac Harel Levy. Lovro Zovko igrat će protiv nekoga od kvalifikanata, a Tonči Perić protiv Meksikanca Santiaga Gonzaleza.

Pročitajte više