Novak Đoković

Goran o Novaku: Kakva muda ima ovaj šampion...

Foto: Instagram

NOVAK ĐOKOVIĆ je nakon velike borbe i pet setova protiv Dominica Thiema osmi put osvojio Australian Open. Za 32-godišnjeg srpskog tenisača to je 17. Grand Slam titula te se približio rekorderu Rogeru Federeru na tri Grand Slama zaostatka. 

"Kada je trebalo odigrati majstorski, tako je i odigrao. Ekstremno bitan poen bila je break-lopta u petom setu, a Novak je bolje odigrao servis. Na 4:3 i 30-30 opet riskira s drugim servisom... Nevjerojatan rizik, ali šampioni... Kako bih to drugačije rekao... Šampioni moraju imati muda, a on je pokazao po tko zna koji put da ih ima", rekao je Goran Ivanišević, Đokovićev trener.

Ivaniševiću je ovo drugi Grand Slam u ulozi trenera, prvi je osvojio s Marinom Čilićem na US Openu.

"Ponosan sam što sam dio ovog tima. Idemo probati već ove godine do Federerovog rekorda, a ako ne uspijemo, onda bar da se približimo na milimetar pa rekord napadnemo sljedeće godine", izjavio je Ivanišević za srpski Sportklub.

Embed from Getty Images

Kakva je bila reakcija u svlačionici? 

"Nismo puno pričali, Novak nam se požalio da je bio jako umoran. Pričao je o problemima koje je osjećao u trećem setu. Zezao sam ga da oduvijek u sebi ima servis-volej igru, ali da to čuva samo za najbitnije trenutke."

Pročitajte više