Goran Perak: Prosinečki me razočarao

DOŽIVOTNI ugovori s mladim i perspektivnim igračima sve su češći. Hrvatski nogomet prati trendove ulaganja novca u mlade igrače koji bi se trebao, nakon što igrači postanu zvijezde, mnogostruko vratiti. Međutim, neki menadžeri ne poštuju dogovorene uvijete, a kako sam Mamić kaže, neki igrači nikada ne uspiju vratiti u njih uložen novac.

Mladi osječki reprezentativac Goran Perak prošle je godine tužio Roberta Prosinečkog i agenciju International sport zbog nepoštivanja ugovora potpisanog 2001. godine.

19-godišnji Goran s roditeljima i bratom živi u Vuki pokraj Osijeka, a 7 500 eura, koliko je dobio prilikom potpisivanja ugovora, te još tridesetak tisuća eura koliko je trebao dobiti, njegovoj obitelji i karijeri puno znači.

No, kako piše Večernji list, u zadnje tri godine nisu ispunjene stavke iz ugovora, njegova obitelj podigla je tužbu od 500.000 eura zbog nepoštivanja, odnosno raskidanja ugovora.

"Ne odbija se kad vam netko ugovorno potvrdi materijalnu sigurnost, a posebno 15-godišnjaku godi da ga još prati igračka legenda kao Robert Prosinečki. Ali kasnije sam se razočarao." - rekao je Goran.

Prva rasprava u predmetu zakazana je za rujan. Tužba je uručena Robertu Prosinečkom, a njegova agencija više nije na prijavljenoj adresi niti u registru tvrtki.

Trend doživotnih ugovora kod nas raste, a sve više se ulaže u što mlađe perspektivne nogometaše. Zdravko Mamić ima najviše igrača, čak 44, a kako piše Večernji list, uredno plaća svoje igrače. Po ugovornim obvezama s njima, Mamić godišnje izdvaja više od 360.000 eura.

()

Pročitajte više