GORICA - RIJEKA 2:1 Riječani šestu utakmicu zaredom bez pobjede u HNL-u

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

U UTAKMICI 10. kola Prve HNL u Velikoj Gorici su nogometaši Gorice pobijedili Rijeku s 2:1 (0:1). 

Gorica je preokretom kod kuće pobijedila Rijeku s 2:1 i došla na četvrto mjesto ljestvice, dok Riječani već šestu utakmicu zaredom u HNL-u ne znaju za pobjedu. 

Riječani su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je kontakt Špičića i Gorgona sudac Jović okarakterizirao kaznenim udarcem, iz kojeg je rutinirano zabio Jakov Puljić. U 54. minuti Gorica je izjednačila preko Lukasza Zwolinskog, koji je stigao prvi do lopte nakon što je udarac Mohammeda kratko odbio vratar Sluga. Bio je to Poljakov sedmi gol u prvenstvu. 

U 80. minuti Nigerijac Believe Atiewen pogađa iz blizine za potpuni preokret Velikogoričana. U 84. minuti sudac Jović svira i drugi kazneni udarac za Rijeku, a opet je krivac bio Špičić koji je srušio Čolaka. I opet je penal pucao Puljić, no ovaj put vratar domaćina Kahlina je obranio njegov udarac i sačuvao pobjedu Gorice. 

Gorica je sada četvrta s 16 bodova, a Rijeka je peta s 14. 

Susret se igrao na Gradskom stadionu pred 2.700 gledatelja, a sudio je Jović iz Zagreba.

Sastavi:

Tijek susreta pratite na Indexu:

90' Kraj utakmice! Velika pobjeda Gorice! S druge strane, momčad Matjaža Keka prolazi kroz veliku krizu...

88' Zwolinski je mogao sada riješiti utakmicu, ali Sluga je dobrom obranom zadržao goste u utakmici.

85' RIJEKA JE PROMAŠILA JEDANAESTERAC! Puljić nije uspio pogoditi kao što je to uspio u prvom poluvremenu i Gorica je pred pobjedom! Sjajna obrana Kahline!

80' GOOOOL! Jako loša igra u obrani Rijeke obilježila je ovu utakmicu! Lijepa akcija Goričana, nakon ubacivanja s desne strane sam u kaznenom prostoru ostaje Atiemwen i Gorica vodi!

70' Kakva šansa za Rijeku! Odlična kontra 4 na 3, Puljić je lijepo pronašao Gorgona u situaciji 1 na 1, ali Kahlina zaustavlja njegov pokušaj. Loš udarac je olakšao obranu, ali unatoč tome, Kahlina je na vrijeme izašao i smanjio kut Gorgonu.

59' Puno bolja igra Gorice u drugom poluvremenu. Nova zbunjenost u obrani Rijeke, ali nakon velike gužve u kaznenom prostoru, ostaje 1:1.

54' GOOOOL! GORICA JE IZJEDNAČILA! Velika greška Simona Sluge koji je loše reagirao na slab vanjski udarac, dobro je akciju pratio Zwolinski i zabio za 1:1!

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' GOOOOL! Nakon uspavanke u prvom poluvremenu, neopreznost Špičića koji ruši Gorgona u šesnaestercu. Siguran je Jakov Puljić i Rijeka na poluvrijeme odlazi s vodstvom!

38' Osim poništenog pogotka Gorice na početku utakmice, jako malo smo vidjeli od obje ekipe ovog popodneva. Puljić je sada imao polupriliku u šesnaestercu, ali dobro je reagirala obrana domaćina.

20' Rijeka je lagano uspostavila kontrolu, više pokušavaju, ali i dalje bez čistih prilika.

8' Gorica je zabila, ali pogodak neće vrijediti! Zwolinski je pogodio iz blizine nakon kornera, domaćini su krenuli slaviti, ali pomoćni sudac podignuo je zastavicu zbog zaleđa.

1' Počela je utakmica.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više