Goropadni Dinamo s pola gasa natrpao mrežu Sesvećana

DINAMO je u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva na Maksimiru pred četiri tisuće gledatelja razbio Croatiju Sesvete sa 6:0. Mario Mandžukić postigao je hat-trick, a preostale pogotke postigli su Dodo, Tomečak i Badelj. S obzirom na uspjeh Cibalije protiv Intera u Vinkovcima, dinamovci su zadržali prednost od šest bodova na vrhu HNL-a.

> Tijek utakmice

> Cibalia nastavila u pobjedničkom ritmu, Međimurje u Puli stiglo do prvih gostujućih bodova

S pola gasa aktualni prvaci odradili su prvu zadaću proljetnog dijela prvenstva isprativši najlošiju momčad lige sa čak šest golova u mreži. Trener Jurčić je na teren poslao najavljenu jedanaestoricu, s dvojicom debitanata u modrom dresu. Šime Vrsaljko je nakon odličnih prezentacija na pripremama iz prve momčadi na desnom boku istisnuo Etta i Tomečaka, a Brazilac Dodo je dobio prednost u napadu ispred Slepičke i Kramarića.

Dodo opravdao povjerenje već nakon 50 sekundi

Upravo je Dodo već nakon 50 sekundi igre pokazao u kojem će se smjeru stvari odvijati ovog sunčanog poslijepodneva na Maksimiru. Nakon ubačaja Sammira našao se na pravom mjestu i u svom debiju zabio prvi gol za Dinamo. Sesvećani su već u tim trenucima, kao uostalom i većim dijelom utakmice, djelovali izgubljeno pa su tako nakon isteka pola sata igre već bili u minusu od tri gola.


Mario Mandžukić je prekinuo svoj golgeterski post koji je trajao mjesecima što se službenih utakmica tiče i u razmaku od samo devet minuta riješio pitanje pobjednika. Prvo je u 22. minuti iskoristio povratnu loptu Dode za 2:0, a svoj drugi gol postigao je nakon što je lijepo zaobišao vratara Banovića u 31. minuti. U međuvremenu se nesretni Dodo ozlijedio, a na travnjak je umjesto njega Kruno Jurčić poslao mladog Kramarića.

Dinamovci se u nastavku smilovali gostima, prezadovoljnim sa samo šest komada u mreži

Manje od deset minuta igre u nastavku je trebalo dinamovcima za četvrti pogodak. Nakon akcije Mandžukića i Ibaneza lopta je došla do Milana Badelja koji nije imao težak posao. Indisponirani Pedro Morales zamijenjen je u 59. minuti Tomečakom, a upravo je odlični Dinamov brzanac u 70. minuti povećao rezultat na 5:0. Slabija predstava Čileanca može se opravdati snažnim potresom koji je pogodio njegovu rodnu zmelju u kojoj živi njegova obitelj, a zbog prekida svih telefonskih veza, s njima se još uvijek nije čuo. Trener Jurčić potvrdio je da Morales odmah nakon utakmice leti za Južnu Ameriku. Već prije Tomečakova pogotka Modri su spustili u dvije brzine niže pa su i gosti došli do daha. Ipak, nisu nijednom ozbiljnije uspjeli zaprijetiti Butini.

Do kraja dvoboja Mandžukić je svoju odličnu predstavu zaokružio trećim golom. Bilo je to u 82. minuti, a više od pola posla napravio je Kramarić koji je ispremiješao obranu Croatije i poslužio Mandžukića, kojemu s jednog metra nije bilo teško poslati loptu u mrežu. Sigurnom i uvjerljivom pobjedom tako je Dinamo krenuo u obranu naslova, najavivši da ništa ne želi prepustiti slučaju.

Pročitajte više