LIGA PRVAKA

Gotova je Solskjaerova bajka: Njegov United grozan je kao Mourinhov

SVRGAVANJE omraženog Mourinha bilo je najljepši božićni dar navijačima Uniteda. Makar su ga dobili pod cijenu poraza kod najvećeg rivala Liverpoola i potonuća ispod zone Lige prvaka.

Omraženog Mourinha zamijenio je omiljeni Ubojica dječjeg lica i sve se činilo divno

Još draže im je to bilo što je prgavu svađalicu ovisnu o parkiranju busa pred vlastita vrata zamijenio obožavani Ole Gunnar Solskjaer. Ubojica dječjeg lica vratio se u klub jednako mladolik, ali sada kao trener, i obećao napadačku igru i puno golova. I obećanje je spektakularno izvršio. U sve tri prve utakmice pod njim United je pobijedio i zabio 12 golova. Za prvih 50 dana vodio je klub u 12 utakmica. Pobijedio je na njih 11, a jednu remizirao. 

Solskjaer je s razlogom slavljen kao Unitedov spasitelj i preporoditelj, ali ta lijepa priča imala je kvaku

Solskjaera su s razlogom slavili kao Unitedova spasitelja i preporoditelja, ali ta lijepa priča imala je kvaku. Osim Tottenhama, koji je pobijedio zahvaljujući tome što je David de Gea pružio jednu od najboljih golmanskih partija u povijesti, i Arsenala, koji je savladao u Kupu, svi ostali skalpovi bili su mu klubovi iz drugog dijela tablice, davljenici i oni koji su sigurni drugoligaši te jedan klub iz Championshipa.

Gomila pobjeda protiv davljenika, budućih i aktualnih drugoligaša i dva nevjerojatno sretna slavlja protiv velikana

Sredinom veljače došao je i prvi poraz protiv jakog suparnika, 0:2 protiv PSG-a na Old Traffordu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Ali u Parizu je nadoknadio manjak pobjedom 3:1. Bez želje za podcjenjivanjem ovog velikog uspjeha, mora se istaknuti kako je to bio nevjerojatno sretan trijumf i prolazak Uniteda kroz najmanju ušicu igle, zahvaljujući VAR penalu u sudačkoj nadoknadi.

I time se Solskjaerova sreća istrošila. Slijedio je sunovrat Uniteda pod novim trenerom, čija momčad u zadnje vrijeme izgleda i igra jednako bezidejno, neatraktivno i neefikasno kao što je radila i pod Mourinhom. I to se sve događa otkako ga je United od privremenog, učinio trajnim trenerskim rješenjem. 

Sreća mu se istrošila

Od zadnjih pet utakmica, United je izgubio četiri. Prvenstveni porazi od Arsenala (0:2) i Wolvesa (1:2) udaljili su ga od zone Lige prvaka. Wolverhampton (1:2) ga je i izbacio iz FA Kupa, a sinoćnjim domaćim porazom od Barcelone (0:1) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka praktično je eliminiran i iz tog natjecanja.

Nastup Manchestera protiv Barcelone na Old Traffordu bio je ispod svake razine i kritike. Gosti su bili loši, ali United je grozan i ni najveći hazarderi neće se kladiti na to da će za pet dana na Camp Nouu nadoknaditi zaostatak.

Užasna igra protiv Barcelone nije izdvojen incident ili grozan dan. Solskjaereovoj momčadi u posljednje vrijeme su gotovo svi takvi

Jer koliko god se Unitedova igra protiv Barcelone isticala u najgorem smislu, nipošto nije izdvojeni incident ili jedan grozan dan. Solskjaereovoj momčadi su u posljednje vrijeme gotovo svi takvi. Ostaje mu dakle samo Premier League. Mjesto koje ga od tamo vodi u Ligu prvaka iduće sezone udaljeno mu je tek tri boda. Ali nakon uzvrata s Barcelonom u LP-u, United u prvenstvu u samo tjedan dana čekaju Everton, Manchester City i Chelsea. 

Pročitajte više