PEPOV STROJ BEZ KONKURENCIJE Kapitulirao i Tottenham

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER CITY na svojem je stadionu protiv Tottenhama sa 4:1 demonstrirao potpunu moć. Građani su trijumfirali golovima Ilkayja Gundogana (14'), Kevina De Bruynea (70') te Raheema Sterlinga (80',90'). Pijetlovi su utješni pogodak postigli preko Christiana Eriksena (93').
 
Mančesterski klub, pod vodstvom Josepa Guardiole, upisao je i 16. uzastopnu pobjedu što u povijesti Premiershipa nije uspjelo nijednom drugom klubu. Primat, odnosno donedavni rekord pripisivao se Arsenalu koji je 2002. godine ubilježio 14 pobjeda u nizu, ali u rasponu kroz dvije sezone.
 
Gledajući sa statističkog stajališta, Manchester City večeras je očekivano bio dominantniji kroz posjed lopte (53:47) i ostale komponente poput udaraca u okvir (11:2) i kornera (5:1).

Tottenham je pribjegao taktici da posjedom naudi Manchester Cityju što dočarava i podatak da je londonska momčad tijekom 90 minuta razmijenila 413 dodavanja u odnosu na mančestersku koja je imala 40 dodavanja više. Međutim, izabranici Pepa Guardiole djelovali su nezaustavljivo što je naposljetku potvrdio i ishod.
 
S novim trobodom na bodovnom kontu, Manchester City i dalje je lider engleskog prvenstva. Drugoplasiranom Manchester Unitedu, s doduše utakmicom više, bježi 14 bodova koliko i aktualnom prvaku te trećeplasiranom Chelseaju. Tottenham je na sedmoj poziciji s 31 bodom. 
 
U sljedećem kolu Manchester City ugostit će Bournemouth, dok će Tottenham gostovati kod Burnleyja.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više