Bilić Grke ipak naučio lekciju: "Ne smijemo pogriješiti kao Hrvati i igrati na remi"

POBJEDA nad Hrvatskom imala je svoju cijenu, Grci su ostali bez Vassilisa Torosidisa koji je ozlijedio rebro, dok su za posljednju utakmicu kvalifikacija protiv Gruzije zbog žutih kartona suspendirani Avram Papadopoulos, Giannis Zaradoukas i Giorgos Samaras. 

Izbornik Fernando Santos momčad je pojačao braničima Yiannisom Skondrasom i Steliosom Malezasom, dok bi Samarasa u napadu mogao zamijeniti 31-godišnji Angelos Charisteas, kojeg je Santos vratio u reprezentaciju nakon 16-mjesečne pauze.

"Imamo teškoća, ali dobro smo pripremljeni i siguran sam da igrači znaju što moraju učiniti da bismo došli do rezultata koji nam treba. Neće biti lako!", najavio je Santos i dodao:

"Još uvijek nismo ništa napravili. Pred nama su bile dvije ključne utakmice, a prvu smo pobijedili. Imamo sve u svojim rukama. Želimo pobjedu protiv Gruzije koja protiv nas nema što izgubiti".

Grci gostuju kod Gruzije u srazu posljednjega, desetog kola kvalifikacijske F-skupine za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini i ne smiju izgubiti tu utakmicu žele li potvrditi prvo mjesto i izravan plasman na Euro 2012.

Ketsbaia: I mi namjeravamo pobijediti

"Tražit ćemo u Gruziji pobjedu. Kad igrate na remi, obično se dogodi da izgubite. To je ono što se u petak dogodilo Hrvatima", rekao je vezni nogometaš grčke reprezentacije Costas Katsouranis.

"Gruzija je dobra momčad i njihov izbornik dobro poznaje grčki nogomet. Jako nam je važno plasirati se na treće uzastopno europsko prvenstvo. Pobjeda protiv Hrvatske neće nam značiti ništa ako ne ostvarimo svoj cilj protiv Gruzije", rekao je kapetan Grčke Giorgos Karagounis.

Gruzijski izbornik Temuri Kecbaja, s druge strane, kaže:

"Ova utakmica ima golemo značenje za Grke. Treba im pobjeda za Euro. No, pobijediti namjeravamo mi", rekao je 43-godišnji izbornik koji na raspolaganju jedino nema 19-godišnjeg veznjaka moskovskog Spartaka Jana Ananidzea.

Pročitajte više