Grčki novinar: AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu

Foto: EPA

DINAMO je na Maksimiru golom u 90. minuti izgubio 2:1 od AEK-a u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Hrvatski prvak tako će morati tražiti preokret u uzvratnom susretu koji se u subotu igra u Ateni. Dinamo je odigrao sjajno prvo poluvrijeme i vodio fantastičnim golom Marka Bulata, no u drugom dijelu uslijedio je veliki pad i preokret Grka.

Grčki mediji slave danas pobjedu AEK-a, a jedan od njih je i Giorgios Tsakiris, koji je za Gazzettu napisao komentar utakmice, fokusirajući se na proslavu pogotka Galanopoulosa. AEK-ov nogometaš je, nakon pogotka, skinuo crni flor i okrenuo se prema Bad Blue Boysima. Jasno je, posvetio je pogodak poginulom navijaču Michalisu Katsourisu.

Napravite party gore na nebu

"Michalis, jesi li vidio što je napravio Galanos? Za tebe, slavio je njima u lice", piše novinar grčke Gazzette pa dodaje: "Napravite party gore na nebu ti i drugi navijači jer AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu. Kostas Galanopoulos je slavio pred njihovim navijačima zbog tebe s crnom trakom.

Gledao sam drugi pogodak i pokušao suzdržati suze. Ali nisam uspio. Ne mogu prestati razmišljati o tom trenutku. Ništa drugo nije postojalo sinoć. U njega je utkana sva naša tuga i bol. Michalis, partijaj gore na nebu i ispričaj se Bogu za ono što se dogodilo tu dolje", piše Tsakiris.

Pročitajte više