Gregory Sertić nakon prvijenca: Pogodak je ostvarenje sna!

NAKON uvjerljive pobjede Bordeauxa nad Sochauxom u posljednjoj utakmici 34. kola Le Championnata (3:0), službena stranica "žirondinaca" proglasila je Gregoryja Sertića igračem susreta.

Potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac postigao je uvodni pogodak u susretu nakon što je malo izvan 16-erca i malo s desne strane primio dodavanje Chalmea, okrenuo se na udarac i lijevom nogom majstorski pogodio daljnji kut gostujućeg vratara Gavanona.

Ključni trenutak dvoboja označen je vrhunskim potezom mladoga Hrvata, a njegov trud kroz cijeli susret nagrađen epitetom boljega od ostalih u igri pobjedničke momčadi.

Sam Sertić nije imao razloga sakrivati zadovoljstvo učinjenim pa je tako nakon utakmice za izjavio:

"Trener mi je ukazao priliku, a pogodak iz sedme minute ostvarenje je sna. Pobjedom smo se bodovno izjednačili s vodećim Marseilleom i u dobroj smo situaciji. Iako naslov ne bih najavljivao, jer su pred nama još četiri utakmice".

Nakon 34 odigrane utakmice Le Championnata vodeći Marseille sakupio je 68 bodova, kao i Sertićeva momčad. Sedmerostruki uzastopni prvak francuskog nogometnog prvenstva, Lyon, nalazi se na trećem mjestu sa 61 osvojenim bodom, jednim više od četvrtoplasiranog Paris St. Germaina.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više