pep guardiola

Guardiola: Baggio će mi biti pomoćnik kad budem radio u Italiji

Foto: EPA-EFE

CITYJEV trener Pep Guardiola dao je intervju za Corriere dello Sport u kojemu je, između ostaloga, govorio i o svojoj karijeri u Brescii.

Guardioli je to bio zadnji europski klub za koji je igrao prije nego što je otišao u Al-Ahli i Dorados, nakon čega je završio karijeru. Guardiola je u Bresciu došao 2001. godine te se zadržao do 2003. uz kratku epizodu u Romi. U Brescii je igrao s velikim Robertom Baggiom.

"Johan Cruyff ga je uvijek hvalio. Želio ga je vidjeti u španjolskoj ligi i zanimalo ga je kako bi se prilagodio na španjolski nogomet. Baggio je tih godina mogao igrati gdje je želio, ali nije bilo nikakve šanse da ga se nagovori da napusti Italiju", rekao je Guardiola i nastavio:

"U Italiji su bili svi najbolji igrači, a oni koji nisu, tamo su željeli otići. Kad su me kontaktirali ljudi iz Brescie, nije mi trebalo puno vremena da se odlučim. Ako je Baggio bio tamo, onda je bilo jasno da imaju velike planove. Baggio je bio zvijezda, ali je sve oko sebe tretirao jednako, od predsjednika do čistačica."

Baggio danas živi daleko od nogometa, a u nedavnom intervjuu je rekao da ga današnji nogomet uopće ne zanima.

"Svi mi danas živimo u brizi zbog onoga što se događa oko nas, a zaboravljamo ono što je u nama. Baggio je suprotnost. On voli svoj unutarnji mir, svoju obitelj, bavi se budizmom i uživa u malim stvarima. Kad budemo imao 72 godine i kad budem radio u Italiji, pitat ću ga da mi bude pomoćnik. Pokušat ću ga nagovoriti da se vrati u nogomet, ali to će biti jako teško", dodao je Guardiola.

Pročitajte više