LIGA PRVAKA

Guardiola: Dobili smo 19 zaredom jer imamo puno para i kupujemo sve

Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

MANCHESTER CITY pobijedio je kod Borussije Mönchengladbach (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Guardiolinoj momčadi to je 19. pobjeda zaredom u svim natjecanjima.

Pepova ekipa tako je nadomak vraćanja engleskog naslova, kojeg joj je nakon dvije šampionske godine, prošle sezone uzeo Liverpool. City naime nakon 25 kola Premiershipa na vrhu ima velikih 10 bodova ispred konkurenata. U završnim je fazama FA i Liga kupa te veliki favorit za ponavljanje trostruke engleske krune iz 2019.

Pobjedom u Njemačkoj je došao na koračić od četvrtfinala Lige prvaka, jedinog natjecanja koje Guardiola nije uspio osvojiti od 2016. i dolaska u City. Kritičari mu zamjeraju da je to veliki neuspjeh za najboljeg trenera svijeta koji k tome već dugo vremena vodi momčad najbogatijeg kluba na svijetu te itekako koristi neograničene financijske resurse. 

Guardiolu sve više živciraju takve primjedbe, pa je ovako u Mönchengladbachu odgovorio na novinarsku molbu da objasni nevjerojatan niz pobjeda: "Imamo puno para pa kupujemo puno nevjerojatnih igrača".

Otkako je prije četiri i pol godine postao trener Manchester Cityja, nepojmljivo bogatstvo emiratskih vlasnika Guardiola je iskoristio tako da je samo na odštete kupljenih igrača potrošio 950 milijuna eura. 

Pročitajte više