PREMIERSHIP

Guardiola izgubio živce pred kamerama zbog suđenja: "Svaki vikend isto"

Screenshot: Youtube

PEP GUARDIOLA nije mogao sakriti frustraciju i nezadovoljstvo nakon što su ga novinari pitali o poništenom penalu u pobjedi Manchester Cityja protiv Crystal Palacea 2:0.

Wilfried Zaha srušio je Kevina De Bruynea u jednom duelu u drugom poluvremenu, a glavni sudac Anthony Taylor samo je odmahnuo rukom. Intervenirao je i VAR i složio se s njegovom odlukom da nema govora o penalu.

Guardiola je potom potpuno sarkastično počeo odgovarati na novinarska pitanja, pritom lupkajući nervozno prstima po stolu što se moglo čuti na snimci. Podsjetio je na poništen gol Cityju protiv Tottenhama kad je Aymeric Laporte nenamjerno igrao rukom u sudačkoj nadoknadi te sličnu situaciju proteklog vikenda kad im nije suđen penal protiv Bournemoutha nakon prekršaja nad Davidom Silvom u kaznenom prostoru.

"Simuliranje, simuliranje, simuliranje. To je bilo simuliranje", ponavljao je Guardiola ironično referirajući se na penale koji nisu dosuđeni Cityju u proteklim kolima, a okarakterizirani su kao simuliranje kad su ga pitali je li oštećen za penal.

"Svaki vikend je simuliranje. Bournemouth, danas. Protiv Tottenhama to su bile ruke, prave ruke u 94. minuti. Opet vam ponavljam, simuliranje."

Potom su novinari komentirali da Katalonac zvuči isfrustrirano.

"Naravno da jesam", odgovorio je ljuto.

Na pitanje je li očekivao da će VAR poboljšati donošenje odluka tijekom utakmica, nije htio odgovoriti.

"Iduće pitanje", odbrusio je novinarima i čekao novo pitanje.

Guardiola je bio zadovoljan pobjedom protiv Palacea, ali je priznao da su njegovi igrači mogli zabiti i koji gol više iz šansi koje su stvorili tijekom 90 minuta. Zaključio je da je ipak sretan zbog pobjede i stvorenih šansi nakon šoka i poraza od Wolvesa minulo kolo.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više