DINAMO - CITY

Guardiola na Maksimiru: Svakog dana želimo nove igrače. Olmo je jedan od njih

Foto: HINA/ Damir SENČAR/ ds

MANCHESTER CITY u srijedu od 18:55 igra protiv Dinama na Maksimiru u posljednjem, šestom kolu Lige prvaka. 

Engleski prvak ranije je osigurao prvo mjesto i plasman u osminu finala. S druge strane, Dinamu treba pobjeda za plasman u povijesnu nokaut-fazu, ali i da Šahtar ne pobijedi Atalantu u Harkivu. 

Utakmicu protiv Dinama na Maksimiru su najavili trener Pep Guardiola i veznjak Ilkay Gündoğan.

Guardiola: Dinamo je iznenađenje, a Olmo nije

"Dinamo je veliko iznenađenje od samog starta u Ligi prvaka. Petković, Olmo i ostali su odlični igrači i vjerujem da bi prolaz Dinama bio veliko dostignuće", smatra trener Pep Guardiola.

Olmo?

"On nije nikakvo iznenađenje. Dolazi iz Barcelone i jedan je od najboljih igrača do 20 godina. Drago mi je da igra dobro u prvenstvu i Ligi prvaka."

Što kažete na glasine iz Hrvatske da City želi dovesti Olma?

"Mi svakog dana želimo dovesti 100 igrača i Olmo je definitivno jedan od njih", odgovorio je trener Cityja.

Sastav? 

"David Silva je dobio jak udarac na treningu. Stones je ozlijeđen već tjedan dana, dok je Aguero puno bolje, ali nije spreman za sutrašnju utakmicu. Međutim, sutra ćemo igrati u jakom sastavu i, naravno, idemo na pobjedu."

Foden? 

"Phil još uvijek raste. Može se još puno poboljšati i nekad mora ranije razmišljati u igri bez lopte, što je opet normalno za njegovu dob. No njegov razvoj ide savršeno i zadovoljni smo onim što radi. Sutra će igrati, ima samopouzdanja i vjerujem da će odigrati jako dobru utakmicu protiv Dinama", rekao je Guardiola. 

Gündoğan: Odgovorni smo prema sebi i idemo pobijediti Dinamo

"Konkurencija je jaka, ne samo u Engleskoj nego i u Ligi prvaka. Pružit ćemo sve od sebe i želimo pobjedom u Zagrebu završiti grupnu fazu Lige prvaka", započeo je igrač Cityja Ilkay Gündoğan.

Što znate o Dinamu?

"Ne znam puno kakav je Dinamo u hrvatskoj ligi. No pratili smo Dinamo u ostalim utakmicama Lige prvaka. Pokazali su da su jak protivnik i mislim da su mogli osvojiti i više bodova do sada. U našoj utakmici na Etihadu bilo je jako teško i zabili smo drugi gol tek u sudačkoj nadoknadi. Zato očekujem jednako tešku utakmicu i sutra."

"Imamo odgovornost prema sebi. Jesmo ostvarili prolaz dalje, ali imamo jako dobru momčad i želimo sutra odigrati najbolje što znamo. Sve ostalo bi bilo neodgovorno."

"Imamo dvije super sezone za nama. Teško je uvijek biti na vrhu i igrati uspješan nogomet svake sezone. Moramo se što prije vratiti na razinu na koju smo bili prošlih sezona. Međutim, veliki je to izazov za nas. Padovi se događaju ne samo u nogometu nego i u životu. Moramo raditi naporno i vratiti se na pravi put."

"Nemamo toliko samopouzdanja kao prije. No jaki smo mentalno, atmosfera u svlačionici je jako dobra. Sutra krećemo od rezultata 0:0 i želimo pobijediti Dinamo", zaključio je veznjak Cityja. 

City neće trenirati na Maksimiru, a očekuje se da će Guardiola u utakmici koja nema rezultatski značaj za engleskog prvaka izvesti kombinirani sastav. Trener Cityja želi odmoriti najvažnije igrače, a priliku za dokazivanje trebali bi dobiti neki mlađi nogometaši. 

Posjetimo, City je 1. listopada u najjačem sastavu pobijedio Dinamo 2:0 na Etihadu golovima Raheema Sterlinga u 66. i Phila Fodena u petoj minuti sudačke nadoknade

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više