LIGA PRVAKA

Guardiola odgovorio Modriću: Naravno da oni u Realu tako misle

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA i Kevin de Bruyne pojavili su se danas pred novinarima kako bi analizirali prvu utakmicu Manchester Cityja i Real Madrida u polufinalu Lige prvaka te najavili uzvrat koji se sutra od 21 sat igra na Santiago Bernabeuu. Jutarnji trening i konferencija za medije održani su u Engleskoj, a popodne igrače Cityja čeka let za Madrid.

Guardiola je ovu presicu iskoristio kako bi uzvrat najavio u nešto blažem tonu nego što je to učinio s prvom utakmicom. Ovoga puta bio je prijateljski raspoložen pa je nakon kratkog uvoda u kojem je samo istaknuo da se radi o vrlo teškoj utakmici za njegovu momčad, počeo odgovarati na pitanja.

Jeste li nezadovoljni nakon prve utakmice? 

Moram reći da zbilja nismo. Sretni smo što smo pobijedili. Da biste izbacili Real Madrid iz Lige prvaka morate odigrati dvije dobre utakmice. Nije dovoljno samo pobijediti u jednoj ili pobijediti samo u prvoj utakmici.

Je li El Clasico u kojem je Barcelona pobijedila 4:0 recept za vašu momčad? 

Nisam gledao tu utakmicu, ali sam gledao sažetak i nisam vidio puno toga jer Benzema nije igrao u tom susretu, Ancelotti je nešto petljao s Modrićem... Ta utakmica jednostavno nije uzorak iz kojeg bismo mogli izvlačiti zaključke.

Jeste li pričali sa Xavijem da vam da neki savjet?

Imamo sjajan odnos, ali on ima igrače koje ja nemam i ja imam igrače koje on nema.

Treba li City odigrati bolje nego u prvoj utakmici da bi prošao dalje?

Vjerojatno. Moramo biti bolji, ali nije isključeno ni da odigramo puno slabije nego u prvoj utakmici pa svejedno prođemo dalje. Nitko ne zna što nas čeka. Nekad dobiješ ono što ne zaslužuješ, a nekad budeš zakinut za ono što si zaslužio. 

Modrić kaže da će Real igrati finale ako odigra najbolje što može. Kako to komentirate?

Naravno da oni tako misle. Mi mislimo isto za sebe.

Pročitajte više