PREMIER LEAGUE

Guardiola pobijedio Palace bez ijednog stopera u momčadi

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY je u 9. kolu Premiershipa pobijedio Crystal Palace u gostima 2:0 i barem do sutra se približio Liverpoolu na pet bodova zaostatka.

S Agüerom na klupi i povratnikom Kevinom De Bruyneom branitelj naslova poveo je u 39. minuti golom Gabriela Jesusa koji je glavom ubačaj Bernarda Silve od stative spremio u gol. Samo dvije minute kasnije susret je riješio David Silva nakon krasne asistencije Raheema Sterlinga. City je bez ikakvih problema do kraja čuvao vodstvo i rutinski došao do nova tri boda s kojima se približio Liverpoolu do njegovog sutrašnjeg derbija protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Pep Guardiola je na travnjak na vrlo neugodnom gostovanju poslao početnu jedanaestoricu bez ijednog klasičnog stopera. Desetkovan ozljedama, Guardiola je zaigrao u sustavu 3-5-2 koji se u fazi obrane pretvara u 4-4-2. Trojku u obrani čine bekovi Joao Cancelo, Benjamin Mendy i veznjak Fernandinho, a među njih se po potrebi spušta Rodrigo, koji je također vezni igrač.

Crystal Palace - Manchester City Rezultati uživo

Guardiola ove sezone ima strašno puno problema sa sastavljanjem obrane. Nakon prvog kola ozlijedio mu se John Stones, ubrzo i Aymeric Laporte, a s reprezentativne pauze ozlijeđen se vratio i Nicolas Otamendi, koji je do sada bio jedini zdravi stoper iz kadra prve momčadi. Na klupi protiv Crystal Palacea bili su tek oporavljeni Stones te mladi stoper Eric Garcia koji je u razbijanju Watforda 8:0 odigrao posljednjih 27 minuta.

Pročitajte više