Guardiola: Prije nego sam došao u klub nisu vjerovali da možemo igrati otvoreno

Foto: EPA

PLASMAN u četvrtfinale Lige prvaka večeras su izborili Manchester City i Real Madrid i tako se pridružili Bayernu i Paris Saint-Germainu, koji su mjesto među najboljih osam izborili u utorak. City je na domaćem terenu pobijedio Copenhagen 3:1 i u četvrtfinale ušao s ukupnih 6:2, dok je Real na Santiago Bernabeuu odigrao 1:1 s RB Leipzigom i prošao s ukupnih 2:1.

Manchester City rutinski je odradio posao na domaćem terenu u uzvratnoj utakmici protiv Copenhagena. Nakon što je u prvoj utakmici pobijedio 3:1, isti rezultat ponovio je i sada. Sve je bilo riješeno već u prvih 10 minuta, kada su golove zabili Manuel Akanji i Julian Alvarez. Gosti su uspjeli smanjiti nakon lijepe akcije u 29. minuti, a strijelac je bio Mohamed Elyounoussi. Ipak, pred sam kraj prvog dijela Erling Haaland vratio je dvoznamenkastu prednost Cityju. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Mateo Kovačić i Joško Gvardiol odigrali su cijelu utakmicu za domaći sastav.

Guardiola: Dali su mi povjerenje 

Nakon utakmice, izjavu za medije dao je trener Cityja Pep Guardiola: "Mi smo u sljedećem krugu. Još uvijek smo u ovom natjecanju. Bilo je teško napasti ih jer su dobro organizirani igrajući s četiri ili pet igrača u obrani. Cijenjeni smo zbog naše otvorenosti. Prije nego što sam stigao nismo vjerovali da to možemo. Pitanje je vremena, procesa. Klub nam je dao vremena".

"Mi smo momčad koja vjeruje da to može učiniti, opet osvojiti Ligu prvaka. No slušajte, natječemo se s Real Madridom i Bayern Munchenom. Ne znamo s kim ćemo se suočiti. Važna stvar je da smo sedam godina zaredom u četvrtfinalu", zaključio je Pep.

 

Pročitajte više