Hajduk danas završava najveći zimski transfer, Dinamo radi na rušenju rekorda

Foto: Vjeran Žganec Rogulja, Davor Javorović/Pixsell

U SRIJEDU završava zimski prijelazni rok u HNL-u. Dinamo i Hajduk imaju manje od 48 sati za završavanje posljednjih operacija pa se do sutra navečer očekuju i neke potvrde dogovorenih transfera. Hajduk bi trebao završiti dovođenje portugalskog stopera Ferra (25).

Čeka se Ferrov potpis za Hajduk

Prema posljednjim informacijama, Hajduk je otkupio ugovor od Benfice, a portugalski Record otkriva detalje njegovog transfera u Hajduk. Splićani bi Benfici trebali iskeširati oko milijun i pol eura, a portugalski klub ima i pravo na 20 posto od budućeg transfera. Jedna od kombinacija za Hajduk je i potencijalni povratak Tome Bašića (26) iz Lazija.

Ovaj veznjak ne dobiva priliku kod Maurizija Sarrija i ove sezone je odigrao 584 minute pa bi Talijani s Hajdukom mogli dogovoriti posudbu do kraja sezone. Prvak Dinamo također je u važnim kombinacijama. U ponedjeljak je izašla vijest kako Modri rade na dovođenju Matije Frigana (19) iz Rijeke.  

Dinamo radi na ofenzivnim prinovama

Frigan ove sezone igra fantastično, u potpunosti se nametnuo kao ključni igrač probuđene Rijeke pod Sergejem Jakirovićem. U 13 nastupa zabio je sedam golova. Rijeka navodno traži šest milijuna eura, što bi bio rekord za neki transfer unutar HNL-a.

Dolazak Marka Roga iz Splita u Dinamo 2015. za pet milijuna eura i dalje drži rekord. Dinamo je, barem prema pisanju ganskih medija, ozbiljno zagrizao za još jednog ofenzivca. Ganci tvrde da je Dinamo blizu potpisa ofenzivca kojeg želi dovesti i ukrajinski Šahtar.

Modri prate Istrinog tinejdžera

Novinar Bill Eshun tvrdi da Dinamo Bugarima nudi pet milijuna eura za igrača koji je prošlog ljeta igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Uz ofenzivce, zagrebački klub prati i Istrinog stopera Maura Perkovića (19), koji prema Transfermarktu vrijedi 2.5 milijuna eura.

Još nije poznato što će biti s transferom Bećira Omeragića (20) iz švicarskog Zuricha. Mladom stoperu istječe ugovor u lipnju pa bi ga Dinamo mogao dovesti u ljeto, i to bez odštete. Modri mogu već sada dogovoriti taj prelazak, no morali bi pričekati kraj lipnja kako bi Švicarca dobili bez odštete.

Pročitajte više