gorica - hajduk (subota, 17:00)

Hajduk dvije godine nije pobijedio u Gorici, Vukas poručio: Mi smo favoriti

Foto: Pixsell

TRENER Hajduka Hari Vukas na Poljudu je odgovarao na pitanja novinara prije derbija kod Gorice (subota, 17 sati).

Poručio je da Gorica nije favorit i da Hajduk ide u goste po pobjedu. Hajduk u Gorici nije uspio pobijediti već dvije godine. 

Klub nema lijepe uspomene s tog gostovanja, gdje je protekle sezone gubio u Kupu i u prvenstvu, a na stadionu ŠRC Gorica navijači Hajduka često su pozivali svoje igrače na raport. 

Zašto Hajduk ne može dvije godine pobijediti Goricu? 

"Što se tiče igre, rasporeda i utakmica s pojedinim protivnicima, dogodi se to, da ti netko ne paše. Generalno na te tradicije gledam samo na način da se one ruše. U dobrom smo zanosu, želim da momci idu naprijed u vrh."

Dogodilo se previše puta Hajduku u Gorici da izgubi bodove. 

"Ne bih rekao da Hajduk nije favorit, ta konstatacija ne drži vodu. Prilagođavanje protivniku? Analiziramo sve kod protivnika i moramo obratiti pažnju na neke, pa nismo sami na terenu. Ali mi opet moramo biti svoji i smanjiti njihove kvalitete u napadu. Obzirom na napadački dio naše momčadi, mi idemo gore kao favoriti, po pobjedu." 

Za derbi u Gorici najavljena je kiša.

"I protiv Varaždina smo igrali po kiši, ali nije zbog uvjeta Hajduk pokazao dobre stvari u igri. Prilagođavamo se terenu, ali ideja mora biti tu nevezano za vremenske prilike."

Je li bod protiv Gorice razočaranje za Hajduk?  

"Rekao sam već da Hajduk ide u Goricu po pobjedu. Svi su zdravi, atmosfera je dobra. Znamo da je Gorica momčad koja ima glavu i rep, čvrstoću i kompaktnost. Ubojiti su, to pokazuju i njihovi rezultati. Mi moramo pokazati da imamo dobar, pravi napad i zaustaviti njihove najveće opasnosti. Znamo otkud one dolaze", rekao je Vukas.

Uoči susreta Hajduk je na trećem mjestu tablice i nakon pet odigranih susreta ima 10 bodova, dok je Gorica prva iza Dinama, s tri boda više od Hajduka, ali i utakmicom više. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više