HAJDUK - INTER 3:0 Splićani prekinuli crni niz bez pobjeda

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

HAJDUK je konačno uspio prekinuti crni niz od pet utakmica bez pobjede u prvenstvu. Splićani su na praznom Poljudu svladali Inter iz Zaprešića 3:0 u 14. kolu Prve HNL i osvojili tri boda prvi put od 23. rujna.

Također, to je tek druga pobjeda momčadi Zorana Vulića na Poljudu u posljednjih devet susreta, a nju su potpisali Palaversa, Jairo i Said. Također, Hajduk je potvrdio kako je protivnik iz Zaprešića njegova redovna mušterija, od koje nije izgubio u posljednjih 11 utakmica, uz osam pobjeda i tri remija. 

Said je u 20. minuti lijepo prošao po desnoj strani i vratio za Palaversu koji je sjajno zabio pored bivšeg vratara Dinama Ivana Kelave. To je bio i rezultat prvog dijela, a u drugom je domaćin završio posao.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena, točnije u 48. minuti, Hajduk je povećao vodstvo. Ubacio je Caktaš iz kornera, a najviši na prvoj stativi bio je Jairo, koji je odličnim udarcem glavom svladao nemoćnog Kelavu i praktički riješio pitanje pobjednika.

Točku na i stavio je Said u 65. minuti. Juranović i Jairo su kombinirali po desnoj strani, lopta je došla do Teklića koji je pucao s 18 metara, a nakon odbijanca loptu je u mrežu pospremio Said za konačnih 3:0. 

Pročitajte više