HAJDUK SE BORI ZA EUROPU

HAJDUK - INTER 3:2 Caktaš vodi Hajduk prema Europi

Foto: Miranda Cikotić / Pixsell, Sofascore

HAJDUK je u vrlo zanimljivoj utakmici pred 5200 gledatelja na Poljudu svladao Inter 3:2 u 32. kolu HNL-a te tako ostvario važnu pobjedu u borbi za mjesto u kvalifikacijama za Europa ligu sljedeće sezone.

> VIDEO Reakcije igrača Hajduka nakon pobjede

Užasan početak Hajduka

Inter je vrlo hrabro ušao u ovaj dvoboj. Već u devetoj minuti njihov najopasniji pojedinac na ovoj utakmici Serder Serderov primio je dobru loptu na lijevoj strani kaznenog prostora od Brezovca, dobro je pucao, ali Posavec je refleksno obranio. Četiri minute kasnije, Inter je poveo. Serderov je pobjegao obrani Hajduka, stigli su ga Ismajli i Svatok, ali stoperi Hajduka nisu dobro komunicirali s golmanom i Svatok je na komičan način loptu pospremio u svoju mrežu.

Na isti način Hajduk je 20 minuta kasnije došao do izjednačenja. Ponovno autogol, ovoga puta Muhar je skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Jradija. Pet minuta nakon toga Inter je trebao ponovno povesti, ali Ismajli je fantastično izbio loptu iznad gola nakon što je Serderov već svladao istrčalog Posavca. A onda, kada neće Inter, hoće Hajduk. Pred kraj prvog poluvremena Caktaš je zabio gol za preokret, pogodio je glavom nakon ubačaja Tudora. Bio je to njegov 14. pogodak u prvenstvu. 


Grafika: Sofascore za IndexSport 

Tri boda ispred Gorice 

U drugom dijelu Hajduk je popravio igru u obrani i limitirao Interove pokušaje iz kontre. Utakmicu je prelomio Caktaš koji je u 71. minuti iskoristio zbunjenost obrane Intera nakon kornera. U  93. minuti Tsonev je nakon kontre smanjio na 3:2, ali bilo je prekasno za povratak Intera. Splićani su slavili bodove koje nisu smjeli izgubiti, a gosti su razočarani napustili Poljud, uvjereni da su trebali uzeti više iz ove utakmice. 

Hajduk je iskoristio jučerašnji kiks Gorice koja je kod Rudeša, posljednje ekipe lige, odigrala 1:1. Splićani sada imaju tri boda više od Goričana, a do kraja sezone ostala su još četiri susreta.

 

Hajduk - Inter 3:2

Reakcije Splićana nakon utakmice

90+3 Kraj! Zaslužena pobjeda Hajduka!

90+3' GOOOL! Inter je preko Tsoneva zabio za 3:2!

86' Buljat je spremio loptu u mrežu Posavca nakon ubačaja Brezovca iz slobodnog udarca, ali pogodak je opravdano poništen zbog zaleđa.

71' GOOOOOL! Velika konfuzija nakon kornera u obrani Intera, to koristi Caktaš koji bez problema iz blizine zakucava za 3:1

69' Sada je svoj udarac iz daljine pokušao Hamza, a lopta odlazi pored desne stative. Kelava je dotaknuo loptu pa će biti korner.

66' Dobra prilika za Hajduk u puno manje sadržajnom drugom poluvremenu. Nejašmić je pucao glavom nakon kornera, Kelava je sigurno obranio i očistio iz kaznenog prostora.

62' Na Poljudu je danas službeno 5236 ljudi.

54' Na drugoj strani ponovno puca Serderov, najopasniji Interov čovjek ovog popodneva. Posavec je ponovno dobro obranio i ostaje 2:1 za Hajduk.

52' Prva opasnija prigoda u drugom dijelu. Jurić se sjurio po desnoj strani, pronašao prizemnom loptom Tahiraja u sredini koji loše puca u dobroj poziciji. Lopta je otišla pored gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog dijela, nije Hajduk dobro krenuo u utakmicu, primili su nesretan autogol, ali na isti način su izjednačili. Caktaš je 11 minuta kasnije donio prednost Splićanima, ali morat će se Hajduk danas pomučiti za tri boda. Inter igra dobro i mogao je zabiti još koji gol da su bili mirniji u završnici.

44' GOOOOL! Mijo Caktaš je zabio za 2:1 točno prije kraja prvog poluvremena! Tudor je ubacio, a Caktaš s 12 metara neobranjivo pogodio glavom za vodstvo.

38' Inter se vratio napadačkom nogometu nakon primljenog gola. Nekoliko minuta prije Brezovec je pucao iz slobodnjaka, sada je proigrao Serderova koji je već svladao golmana Hajduka, ali Ismajli je izbacio loptu u korner u posljednji trenutak.

33' GOOOOL! Hajduk dolazi do izjednačenja! Ponovno autogol, Jradi je ubacio s lijeve strane iz slobodnjaka, a Muhar je nespretno zakucao loptu u vlastitu mrežu.

23' Najveća prilika za Hajduk na utakmici. Tahiraj je pucao, ali Kelava brani. Ostaje 1:0 za goste.

13' GOOOOL! Inter je poveo 1:0 na Poljudu! Serderov je pobjegao obrani Hajduka, stigli su ga Ismajli i Svatok, ali stoperi Hajduka nisu dobro komunicirali i Svatok je loptu pospremio u svoju mrežu. Ovdje pogledajte nevjerojatnu pogrešku.

9' Hrabro je Inter ušao u susret. Prva dobra prilika na utakmici, Serderov je proigrao Brezovca na lijevoj strani koji dobro puca iako je imao Hamzu na leđima, ali Posavec je dobro obranio.

1' Počela je utakmica na Poljudu.

Prije utakmice

Gorica je jučer napravila veliki kiks remizirajući kod posljednjeplasiranog Rudeša 1:1, što daje Hajduku priliku da pobjegne na tri boda četiri kola do kraja sezone. Splićani drže četvrto mjesto na tablici, posljednje koje vodi u kvalifikacije za Europa ligu sljedeće sezone. Osijek na trećem mjestu ima tri boda više od Hajduka pa ni oni još nisu sigurni. Gorica je Hajduk u prošlom kolu razbila s 3:0 pa se očekuje bolja reakcija splitske momčadi nakon tog poraza.

Osmoplasirani Inter i dalje nije matematički siguran za ostanak, imaju šest bodova više od Istre koja bi išla u dodatne kvalifikacije za prvu ligu kada bi prvenstvo sutra završilo. Bod na Poljudu bio bi ogroman rezultat za ekipu Samira Toplaka. Ono što im ide u prilog je izostanak napadačkog dvojica Hajduka. Jaira nema zbog kartona, a Gyurcso se još oporavlja od ozljede.

Pogledajte kako je izgledala atmosfera na Poljudu prije utakmice:

Sastavi

HNK Hajduk Split - NK Inter Zaprešić Rezultati uživo
Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više