Hajduk otkupio vratara od Palerma: Poznat je i iznos odštete

Foto: Hajduk.hr

HAJDUK i U.S. Cittá di Palermo postigli su dogovor oko transfera vratara Josipa Posaveca. Josip je službeno postao igračem HNK Hajduk potpisavši ugovor u trajanju do 30. lipnja 2023. godine.

Službene brojke nisu objavljene, ali se računa da je Hajduk umjesto prvotno ugovorenih 1,8 milijuna eura, za Posavca platio 600 tisuća eura i 20 posto od budućeg transfera.

U prošloj je sezoni Posavec bio na posudbi na Poljudu upravo iz Palerma, upisavši 33 nastupa (29 u HNL-u, tri u pretkolima Europa lige, jedan u Hrvatskom kupu).

''Osobito mi je zadovoljstvo što smo uspješno završili ovaj veliki transfer otkupivši našeg reprezentativnog vratara koji je već u prošloj sezoni u dresu Hajduka kao posuđeni igrač iskazao svoju vrijednost. Josip je imao veliku želju ostati u Hajduku, a s druge strane znamo da se radi o reprezentativcu koji već ima i golemo iskustvo u hrvatskoj i talijanskoj ligi'',  kazao je sportski direktor HNK Hajduk Saša Bjelanović.

Posavec je u ovom trenutku na pripremama s U-21 hrvatskom reprezentacijom koju u drugoj polovici ovog mjeseca očekuje Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu.

Pročitajte više