kriza u hnl-u

Hajduk reže plaće, sastanak je na Poljudu. Spominje se protuplan, ne i Uprava

Foto: Hina / Index

DOK u Dinamu sastanče trener Dinama Nenad Bjelica i Zoran Mamić, brat i izaslanik gazde bjegunca, pokušavajući dogovoriti cijenu svog razlaza, a istovremeno se vode pregovori s igračima koji polako popuštaju i pristaju na rezove, i na Poljudu se danas održava sastanak zbog odluke o kriznim mjerama. 

Uprava Hajduka ponudila je igračima model od 40 posto plaće odmah, 40 posto kad se nogomet nastavi i vremena budu povoljnija, a 20 posto ako se plasiraju u Europa ligu, u vidu premije. Predstavnici igrača Mijo Caktaš, Josip Juranović i Darko Nejašmić, koliko doznajemo, nemaju protuplan niti idu prema drastičnim odlukama.

No, sastanak u Hajduku bit će danas u ranim prijepodnevnim satima pa će nakon njega stići friške informacije. Igoru Tudoru plaća bi se rezala po istom principu kao i igračima, dok u poljudskim krugovima još nitko ne postavlja pitanje što je s Upravom kluba niti se u kontekstu rezova kalkulira s radnom zajednicom. Više desetaka tisuća kuna iznosi plaća u vrhu Uprave Hajduka. Šefovi struke na čelu s Tudorom ne bi trebali biti sporni, prihvatit će sve mjere. Tudor se po dolasku u Hajduk već odrekao 200 tisuća eura iz ugovora s Udineseom. 

Prvi scenarij otpada 

Prekinuta sezona HNL-a najviše štete nosi Hajduku koji ima najveću gledanost, a s obzirom na to da je gotovo sigurno da se liga neće nastaviti prema prvom scenariju HNS-a u svibnju, mogući su skraćeni scenariji koji Hajduku neće odgovarati ni na sportskom planu, a ni po stanju na ljestvici. Hajduk je počeo s individualnim treninzima na Poljudu uz odluku Stožera civilne zaštite, a treneri prate igrače preko GPS sustava i aplikacija. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više