Hajdukov junior Lendrić: Postoji mogućnost da odaberem BiH

HAJDUKOV junior Ivan Lendrić trenutno je na posudbi u BiH prvoligašu Zrinjskom, za koji je u prva tri kola već zabio tri pogotka i trenutno je vodeći na ljestvici strijelaca.

Nakon što je u juniorskoj konkurenciji Hajduka zabio 42 pogotka, nije uspio izboriti se za mjesto u prvoj momčadi kod Stanka Poklepovića i zato je poslan na posudbu.

"U Mostaru se osjećam odlično, lijepo sam primljen i nisam pogriješio što sam došao u Zrinjski. Nakon odrađenih priprema s Hajdukom vidio sam da trener ne računa na mene. Nisam htio grijati klupu i odlučio sam prihvatiti ponudu Zrinjskog", rekao je za Sportin.ba Lendrić koji je u ovom premijerligašu uspješno naslijedio još jednog bivšeg hajdukovca Matu Dragičevića.

"Drago mi je zbog golova koje sam zabio i nadam se da će ih biti još više. Ovo mi je tek prva seniorska sezona i želim ostati čvrsto na zemlji. Ne žuri mi se natrag u Hajduk jer se želim razvijati. Ovdje bih volio ostati cijelu sezonu i pomoći Zrinjskom da osvoji titulu", kaže Lendrić prisjetivši se Luke Modrića koji je u svojoj karijeri imao sličan put.

Mladi napadač bio je član mlade hrvatske reprezentacije, ali ga je u posljednje vrijeme izbornik Grnja zapostavio jer su prednost dobili Kramarić, Vukušić, Maglica... "Igrao sam u kvalifikacijama i sve je bilo dobrro, ali me izbornik kasnije izostavio s popisa za EP", žali Lendrić kojem se u međuvremenu otvorila mogućnost da zaigra za BiH reprezentaciju, s obzirom na to da mu je otac rođen u Čapljini.

"Bilo je nekih kontakata i postoji mogućnost da nastupim za BiH. Kad bi uskoro stigao poziv, razgovarao bih s obitelji i odlučio što je najbolje za mene. Rano je još pričati o tome. Rođen sam u Splitu i Hrvatska je moja zemlja, ali ako me nestave ignorirati u hrvatskim selekcijama, ne vidim zašto ne bih zaigrao za BiH reprezentaciju", kaže Ivan.

Pročitajte više