HAJDUK

Hajdukovcima za pršut na čelu kazna od gotovo milijun kuna?

Screenshot: Instagram

NEKOLIKO dana uoči nedjeljnog derbija s Dinamom na društvene su mreže procurile fotografije Hajdukovih nogometaša kako igraju poker uz alkohol, goli do pasa. Neki od njih pritom su si lijepili pršut po čelu.

Riječ je o Stipi Vučuru, Andreu Fomitschowu i Stelianu Filipu, trojici defenzivaca koji su često na udaru kritika zbog loših igara, posljedično i rezultata kluba koji je tek na šestom mjestu HNL-a, izvan kupa i Europe.

Navijači Hajduka ogorčeno su reagirali na ovakvo ponašanje igrača jer slike su objavljene prije velikog derbija i u jednoj od najgorih sezona u povijesti kluba. Hajduk je, naime, debelo prije zimske pauze ispao iz Europe i kupa, a na polovici prvenstva je na šestom mjestu, sedam bodova udaljen od mjesta koje sljedeće sezone vodi u Europu. U takvoj situaciji najmanje što igrači moraju je ne izvoditi gluposti poput onih na priloženim fotografijama.  

Hajduk je na neprimjerene fotografije svojih prvotimaca reagirao sljedećom izjavom:

"HNK Hajduk je odmah po saznanju pokrenuo proces kojim će se utvrditi sve okolnosti događaja kojemu svjedoče fotografije te prema klupskom pravilniku unutar Kluba sve propuste i sankcionirati", stoji u dopisu Hajduka.

A prema klupskom pravilniku, financijska kazna može iznositi maksimalno 20 posto godišnjih prihoda. Ako bi Hajduk sudionike pršut-partyja kaznio najvišom kaznom, oni bi morali platiti oko 120 tisuća eura ili 900 tisuća kuna. 

S obzirom na sve gore navedeno, neće biti čudno ako klub igrače kazni najtežom sankcijom. 

Osim toga, trojica sudionika zabave ionako se ističu tek lošim (Vučur, Fomitschow) ili nikakvim (Filip) igrama pa je ovo Hajduku samo motiv više da ih se riješi već ove zime.

U svakom slučaju, kaznu će dobiti nakon nedjeljnog derbija s Dinamom, kako se ionako uzdrmana momčad ne bi dodatno destabilizirala. 

Pročitajte više