JUNIORSKI HNL

Hajdukovi juniori pobijedili u ključnoj utakmici i stigli na korak od titule

Foto: HNK Hajduk Split

JUNIORSKI HNL bliži se svom kraju. Proteklog vikenda odigrano je 27. kolo, a tri kola prije kraja Hajduk je stekao veliku prednost. U direktnom dvoboju protiv jednog od konkurenata svladao je Lokomotivu s 1:0. Sada je dva boda ispred Dinama, a pet ispred Gorice koja je teško kiksala.

Jedini pogodak za pobjedu Hajduka nad zagrebačkim klubom zabio je Šimun Hrgović. Dinamo je nastavio lov za Bijelima pobjedom u gostima kod Istre (0:2). Strijelci za Plave bili su Karlo Dobrilović i Marko Josip Čavara. Gorica, koja je u pretprošlom kolu svladala Hajduk i zakomplicirala borbu, skoro je ispala iz računica nakon poraza od Slaven Belupa u Koprivnici (1:0).

Hajduk do kraja sezone dočekuje Rudeš, dok ide u goste Dugopolju i Varaždinu. Dinamo igra kod kuće s Bjelovarom, a gostovat će kod Rijeke i Orijenta. Gorica će na svom terenu igrati protiv Rijeke i Istre, a čeka ju i putovanje u Bjelovar.

Posljedice velike tučnjave

Podsjećamo, prije deset dana utakmica juniora Gorice i Hajduka prekinuta je u 58. minuti. Razlog je bila velika tučnjava u kojoj su glavni akteri bili treneri. Trener domaćih Sven Raić došao je do klupe Hajduka i htio je uzeti loptu. Gostujući trener Ivica Roguljić ga je njome pogodio i krenuo je kaos.

Uskoro su uskočili igrači obje momčadi, a i članovi stručnih stožera pokušali su smiriti situaciju. Suci su imali puno posla pa su tako isključili oba spomenuta trenera, ali i Marijana Budimira, koji je također nasrnuo na Raića. Situacija se smirila, ali prekid je trajao čak 12 minuta. Objavili smo kako slučaj istražuje i policija, a sad je stigla kazna disciplinskog suca HNS-a Alena Klakočera.

Najstroža kazna pomoćnom treneru Hajduka

Igrače je disciplinski sudac poštedio, dok je kaznio tri trenera koja su sudjelovala u tučnjavi. Odluku disciplinske komisije o navedenom slučaju prenosimo u cijelosti: "Disciplinski sudac Prve HNL za juniore, Alan Klakočer, donio je odluke vezane uz incident tijekom utakmice 26. kola između Gorice i Hajduka u kojem su sudjelovali treneri i igrači obaju klubova.

Sven Raić (Gorica, glavni trener) kažnjen je s 4.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti, Marijan Budimir (Hajduk, glavni trener) kažnjen je s 3.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti, a Ivica Roguljić (Hajduk, pomoćni trener) s 5.000 kuna i četirima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti. 

HNK Hajduk zbog ovog je incidenta, po prijavi povjerenika za natjecanje, a zbog činjenice da nije bilo moguće identificirati igrače koji su sudjelovali u incidentu, kažnjen s 10.000 kuna." Time će oba kluba  gotovo čitav finiš nikad neizvjesnijeg prvenstva odraditi bez trenera na klupi.

Pročitajte više