Halilović: Od 16. godine nikad nisam smio igrati OK, već samo loše ili izvrsno

Foto: Getty Images / Guliver Image

U POBJEDI nad Hajdukom 3:1 u najvećem hrvatskom derbiju tada je, 27. rujna 2012. Alen Halilović postao najmlađi debitant Dinama sa 16 godina i 101 danom.

Mnogi su najavljivali veliku karijeru, a neki ga čak uspoređivali s Leom Messijem. Međutim, danas Halilović ima 23 godine, a prethodnih godina prošao je put od Dinama, preko Barcelone, Sporting Gijona, Hamburgera, pa sve do Las Palmasa, Milana i Standarda, a sada igrao u nizozemskom Heerenveenu.

"Bilo mi je teško. Međutim, moje najbolje godine su tek ispred mene", naglasio je Halilović u razgovoru za Fox Sports, a intervju je prenio i Sport Bild.

Hrvatski ofenzivac je slovio za velikog talenta hrvatskog nogometa, ali je zato i bio pod velikim pritiskom gdje je god igrao. 

"Još otkako sam imao 16 godina nikad nisam imao pravo igrati OK. Ako bi bilo tako rekli bi mi da sam igrao loše, ali kada bih odigrao dobro, onda bi rekli da sam bio izvrstan. Nikada nije postojala sredina, već uvijek dobro ili loše", otkrio je Halilović koji je do sada za Hrvatsku odigrao 10 utakmica. 

Embed from Getty Images

Ove sezone je u 17 utakmica tri puta asistirao i jednom zabio za Heerenveen, u kojem igra na posudbi iz Milana, s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine.

"Sada imam 23 godine i više me nije briga što ljudi kažu ili misle o meni", zaključio je Dubrovčanin, čija je momčad nakon 26 kola na desetom mjestu Eredivisie. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više