Hamšik nezadovoljan u Kini: "Nikad se nisam susreo s nečim ovakvim"

Foto: EPA

MAREK HAMŠIK (31), nekadašnji kapetan Napolija, priznao je da se teško privikava na život u Kini.

Slovak je u veljači napustio San Paolo i otišao u kineski Dalian Yifang. Za vikend je izostavljen iz momčadi uoči utakmice s Pekingom u kojoj su njegovi suigrači poraženi s 4:1.

Hamšik u Kini ima očajan učinak. U šest nastupa nije zabilježio ni pogodak ni asistenciju.

"Ne znam jezik, to je veliki problem"

"Nikada se u karijeri nisam susreo s nečim ovakvim. Nisam zadovoljan kako igram, teško mi je... Uvijek sam davao sve od sebe, ali ovo jednostavno ništa ne valja", žali se legenda Napolija pa komentira razliku kineskog i europskog nogometa:

"Velika je razlika između nogometa u Kini i Europi, ali pokušat ću se adaptirati što prije. Najveći problem mi je komunikacija sa suigračima koja praktički ne postoji na terenu jer se jedino rukama možemo sporazumjeti. Jezik ne znam."

Slovak ističe da mu se klub ipak sviđa.

"Dalian kao klub ima prostor za napredak, najvažnija je lojalnost i ja ću se potruditi sa svoje strane da mu pomognem u tome", podvukao je u razgovoru za kinesku novinsku agenciju.

Motiva u tome mu ne bi trebalo nedostajati. Hamšik je u Kini na plaći od devet milijuna eura godišnje u iduće tri godine. U Dalianu mu društvo pravi još jedna zvijezda europskog nogometa, bivši igrač Atletica i reprezentativac Belgije Yannick Carrasco.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više