NBA

Harden novim rekordom izjednačio seriju protiv NBA prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Images

JAMES HARDEN odigrao je novu vrhunsku utakmicu u najvažnijem trenutku za Houston Rocketse koji su kod kuće pobijedili Golden State Warriorse 112:108 i tako izjednačili polufinalnu seriju Zapadne konferencije na 2:2.

Brada je zabio 38 poena, tome je dodao 10 skokova i 4 asistencije. Imao je i dvije blokade, iz igre je gađao solidnih 13-29, a tricu 6-17. Najvažniji je trenutak jer bi Houston eventualnim porazom gubio 3:1 u seriji, rezultat iz kojih se samo 11 ekipa u NBA povijesti uspjelo vratiti i na kraju pobijediti u sedam utakmica. Harden je ovom utakmicom ponovno ušao u povijest Rocketsa. U posljednje dvije utakmice zabio je ukupno 79 poena. U doigravanju je samo jedan Rocket zabio više u dvije uzastopne utakmice, a radi se o jednom od najvećih ikada, Hakeemu Olajuwonu.

Houston je došao do prve dvoznamenkaste prednosti u drugoj četvrtini, a u posljednji period utakmice ušli su s devet koševa razlike vodstva. NBA prvaci iz tri od posljednje četiri sezone uspjeli su se vratiti i na kraju imali tricu za produžetak. Prvo je Kevin Durant promašio otvoren šut, uzeli su skok u napadu pa je zatim blizu bio i Stephen Curry, ali Rocketsi su sada ulovili loptu, stavili jedno bacanje i potvrdili važnu pobjedu.

Serija se sada seli u Oakland. Warriorsi dočekuju Rocketse u petoj utakmici u noći s četvrtka na petak. Iste momčadi igrale su u finalu Zapadne konferencije prošle sezone, a tada su slavili Warriorsi u sedam utakmica.

 

Pročitajte više