NBA

Harden obranom izbacio Thunder u majstorici i odveo Rocketse na Lakerse

Foto: Getty Images / Guliver Images

HOUSTON ROCKETSI pobjednici su prve runde serije doigravanja protiv Oklahoma City Thundera. U napetoj majstorici serije su slavili sa 104:102.

Cijela sedma utakmica je prošla u egalu. Thunder je imao najveće vodstvo od šest, a Rocketsi od osam razlike pa ništa drugačije nije bilo u završnici.

Rocketsi su u obrani često udvajali Chrisa Paula i Shaija Gilgeousa-Alexandera, dvojicu glavnih kreatora ekipe, što je koristio Luguentz Dort koji je zabio 30 poena. To je bolji učinak u sedmoj utakmici jedne serije NBA doigravanja ikad za nedraftiranog rookieja.

Obrana Hardena odlučila

Ipak, na kraju nije bilo dovoljno. Kod vodstva 103:102 Thunder je imao napad za pobjedu, lopta je na kraju stigla do Dorta, no njegovu tricu blokirao je James Harden, inače možda i najbolji napadač lige. Nakon bloka lopta se vratila Dortu koji je pokušao izboriti novi napad za Thunder gađajući Hardenove noge, no Brada se dobro izmaknuo.

Harden nije briljirao u majstorici, zabio je 17 poena uz devet asistencija i loš šut iz igre 4-15, no odigrao je najbolje kada je to bilo najvažnije.

Russell Westbrook je dodao 20 uz 9 skokova, a 21 poen imali su Eric Gordon i Robert Covington.

U polufinalu Zapada Houston će igrati protiv Los Angeles Lakersa.

Pročitajte više