Henry: Benzema je budućnost francuskog nogometa

KAPETAN francuske nogometne reprezentacije Thierry Henry (32) odigrao je 114 utakmica za “tricolore”, te postigao u njima 50 pogodaka. Uvjeren je da će njegovo mjesto jednoga dana u potpunosti preuzeti Karim Benzema.

Ipak, ono što udara u oči, a o čemu piše L'Equipe, svakako je izjava 22-godišnjeg Realovog napadača nakon susreta s Rumunjskom (1:1) u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Izjava “nisam dao sve od sebe”, mogla bi potaknuti na razmišljanje Francuski nogometni savez, ali i suigrače kojima odlazak u Južnoafričku Republiku opasno “visi”. Pretpostavlja se da se Benzemi nije dopalo to što je u utakmicu ušao s klupe u 73. minuti.

"Nisam u njegovoj koži. Trenutačno on proživljava teške trenutke u francuskoj reprezentaciji, ali nema sumnje da je Karim Benzema budućnost francuskog nogometa. Svi smo mi to prošli, ali ne bih želio komentirati njegovu cijelu izjavu. Tek onaj dio u kojem je rekao da će dati sve od sebe makar igrao i desetak minuta", kazao je napadač Barcelone i francuske izabrane vrste Thierry Henry.

Nakon osam odigranih utakmica u skupini 7 europskih kvalifikacija za SP 2010. godine Francuska se nalazi na drugome mjestu s 15 osvojenih bodova. Četiri više sakupila je vodeća Srbija.

Pročitajte više