Heroj Bundeslige poput Srne: Tri dana nakon smrti oca kapetanski poveo momčad

Foto: Guliver Image / Getty Images / EPA

HEROJ dana u Njemačkoj je Stuttgartov kapetan Christian Gentner koji je unatoč smrti oca u subotu, zaigrao na današnjem gostovanju kod Wolfsburga.

Njegova momčad izgubila je 2:0, a kapetan je unatoč tragediji koja se dogodila na Stuttgartovom stadionu neposredno nakon pobjede nad Herthom (2:1) u subotu, odigrao svih 90 minuta.

Wolfsburg - VfB Stuttgart Live Score

To je i sam zatražio i stavio se uoči utakmice treneru Weinzierlu na raspolaganje.

"U tako teškim situacijama svatko postupa individualno. Za nas nije bilo dileme od trenutka kada smo doznali za tragediju. Poštovat ćemo svaku odluku koju Christian donese u vezi s utakmicama protiv Wolfsburga i Schalkea. Ovo što je odlučio govori i o njegovoj osobnoj identifikaciji s klubom i posebnom odnosu koji obitelj Gentner gaji prema Stuttgartu. Njegova odluka zaslužuje veliko poštovanje", izjavio je šef sporta u Stuttgartu Michael Reschke.


Ovaj slučaj uvelike podsjeća na tešku situaciju Darija Srne, hrvatskog kapetana na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj. Srni je, podsjećamo, uoči utakmice protiv Češke preminuo otac Uzeir. Nakon utakmice s Turskom, Srna je otišao na očev sprovod, a onda se vratio u hrvatsku bazu i kao pravi lider predvodio reprezentaciju u remiju s Češkom 2:2.

REZULTATI

Borussia (M) - Nurnberg 2:0
Fortuna Dussledorf - Borussia (D) 2:1
Hertha - Augsburg 2:2
Wolfsburg - Stuttgart 2:0

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više