Heynckes: Sve smo im poklonili; Zidane: Sjetite se Juventusa...

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL je u srijedu navečer u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern u Münchenu 2:1 i napravio veliki korak prema trećem uzastopnom finalu.

Real nije igrao dobro. Bayern je bio bolji cijelu utakmicu, imao je nekoliko odličnih prilika, no Bavarci su potpuno zakazali pred golom. A takve pogreške Real neumoljivo kažnjava. Bayern je poveo u 28. minuti golom Kimmicha. Gol za 1:1 primili su nakon jako loše reakcije svoje obrane, a Real je do pobjede došao nakon što je Rafinha na centru dodao loptu u noge Asensiju koji je iz kontre zabio za 2:1.

"Ne znam kad smo zadnji put stvorili toliko šansi, a nismo zabili golove. Jednostavno ih nismo znali iskoristiti, a Real je sve kaznio. Poklonili smo im dva gola i sad imaju jako veliku prednost u uzvratu. Mislim da nismo zaslužili izgubiti", kratko je nakon utakmice rekao Bayernov trener Jupp Heynckes i dodao da još ne zna koliko su ozbiljne ozljede Robbena i Boatenga koji su morali izaći u prvom poluvremenu.

Zinedine Zidane je, jasno, bio puno sretniji, ali je upozorio na moguće opuštanje.

"Ništa još nije gotovo. Sjetite se utakmice protiv Juventusa. U ovom natjecanju ne možete reći da je nešto riješeno nakon prve utakmice. Mučili smo se u otvaranju utakmice. Nismo uspijevali iznijeti loptu, ali u nastavku smo bili bolji. Nismo puno imali loptu u nogama, ali smo je maksimalno dobro iskoristili. Nije lako pobijediti u Münchenu, to svi znaju. Zato moramo biti sretni s ovim rezultatom, ali moramo i možemo igrati puno bolje", rekao je Francuz.

Bayern je gol zabio nakon pomutnje u Realovoj obrani, a akcija je kulminirala očajnom Navasovom reakcijom koji je gol primio u prvi kut.

"Cijela momčad je pogriješila kod tog gola tako da ne bih krivio Keylora. Uostalom, u drugom poluvremenu je imao dvije, tri strašne obrane", dodao je Zizou.

Pročitajte više