Hezonja o triple-doubleu: "Otkrio sam stvari koje nisam prije znao"

Foto: EPA-EFE

MARIO HEZONJA na kraju ove NBA sezone ponovno pokazuje koliko je talentiran. Nakon što je protiv bivše ekipe Orlanda ubacio najviše poena u svojoj NBA karijeri (29), sinoć je u porazu od Houston Rocketsa 120:96 ostvario prvi triple-double učinak karijere.

Hezonja je zabio 16 poena uz šut iz igre 6/11, a tome je dodao 16 skokova i 11 asistencija. Dubrovčanin je nakon utakmice izjavio kako nije imao pojma da je ostvario takav učinak.

"Tijekom utakmice nisam obraćao na to pažnju, nisam znao da sam došao do triple-doublea. Kada sam kasnije pogledao, vidio sam, bio sam kao 'wow'. Nadam se da ću to ponoviti i sljedeću utakmicu. Kada sam stigao u NBA, samo sam zabijao, ali radom u ljetnoj ligi i iza zavjese gdje se, zapravo, odradi cijeli posao, otkrio sam neke stvari koje ranije nisam znao. Postao sam dobar u njima i znači mi puno kada proigram suigrače", rekao je Hezonja.

24-godišnjak je jučer prvi put ove sezone startao na poziciji razigravača. Do sada ga je jedino Scott Skiles, njegov trener iz Orlanda, stavljao na tu poziciju, u njegovoj rookie sezoni.

"Zahvaljujem treneru i svima. Stavio me na poziciju razigravača od što niste vidjeli od početka sezone jer imamo još dosta mladih igrača koji se tek razvijaju. Zahvalan sam na prilici, hvala i mojem prvom treneru u Orlandu jer me stavio na tu poziciju kad sam izabran na draftu", završio je Mario.

Pročitajte više