Higuain: Ne zanima me naslov najboljeg strijelca

SA ČETIRI postignuta gola argentinski napadač Gonzalo Higuain vodeći je strijelac (uz Davida Villu i Roberta Vitteka) Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Ipak, naslov najboljeg strijelca Mundijala nije ono što zanima napadača madridskog Reala. Jedina njegova preokupacija jest uspjeh momčadi, ili preciznije, naslov svjetskih prvaka.

"Ne razmišljam o naslovu najboljeg strijelca. Istina je da mi ovo čini zadovoljstvo, ali ujedno i malo znači ne ispunimo li svoj cilj. A to je počasni krug oko stadiona nakon finala natjecanja", veli Higuain.

"Živim san iz djetinjstva, ostvaruju mi se snovi iz najranijih dana. Predstavljam svoju domovinu na Svjetskome prvenstvu, a to je neprocjenjivo. A to što je i moja obitelj ovdje uz mene još je posebnije."

"Znam da sam svoje mjesto u reprezentaciji zaslužio trudom i radom u klubu. Znao sam da ću, budem li pratio svoje snove, uspjeti u ostvarenju ciljeva koje sam si zadao", zaključio je Higuain, prošle sezone sa 27 golova u 32 utakmice drugi najbolji strijelac španjolskog nogometnog prvenstva.

Pročitajte više