Hitzfeld: Nadoknađivanje zaostatka nam je specijalnost

"BILA je ovo izvrsna utakmica, puno uzbuđenja, nepredviđenih situacija...", pričao je zadovoljni trener Bayerna nakon sinoćnjeg remija u Milanu.

Dva su puta Rossoneri tresli mrežu gostiju, najprije Pirlo, a zatim Kaka s bijele točke, i isto su se toliko puta nogometaši Bayerna vraćali u utakmicu zahvaljujući fantastičnim pogotcima belgijskog braniča Daniela Van Buytena čiji je drugi gol pao u sudačkoj nadoknadi, čak nakon isteka predviđenog vremena.

"Milan je u prvom poluvremenu bio osjetno bolja ekipa, ali Rensing nas je spasio svojim izvrsnim obranama. Bilo je trenutaka kad smo bespotrebno gubili lopte zbog nepreciznih dodavanja, ali dobro smo se borili i mislim da smo zaslužili izjednačen rezultat", rekao je Ottmar Hitzfeld, prenosi Eurosport.

Iako je Bayern u prvom poluvremenu podbacio, posljednjih dvadeset minuta utakmice su odigrali vrlo dobro, potaknuti ulaskom Lella i Pizarra, koji su na terenu zamijenili Sagnola i Podolskog.

"Bio sam siguran da Milan neće moći cijelu utakmicu odigrati onakvim tempom kakvim su ušli u susret. Znao sam da ćemo imati svoje prilike, posebno zato što smo mi takav tip momčadi čija je specijalnost nadoknađivanje zaostatka u završnici susreta", kaže Hitzfeld.

Bayernovo je slavlje ipak malo pokvarila ozljeda koljena koju je zadobio kapetan momčadi Willy Sangol, a zbog koje bi mogao propustiti ostatak sezone. Ali što je, tu je, treba odmah početi razmišljati o uzvratu. "Ovo ne znači da se u Njemačkoj možemo zadovoljiti rezultatom 0-0, moramo zabiti bar jedan gol", kaže Hitzfeld.

Trener Milana Carlo Ancelotti bio je šokiran kasnim golom Van Buytena, kojeg vidi kao veliku prepreku na putu prema ostvarenju europskog sna Rossonera.

"Drugi nas je Van Buytenov gol potpuno iznenadio. Zaslužili smo pobjedu zbog igre koju smo pokazali i jako smo razočarani ovim rezultatom. Ali nadamo se da ćemo u uzvratu igrati jednako dobro kao i u prvoj utakmici. Nakon ovoga je očito da je Bayern favorit za prolaz, ali ja i dalje mislim da smo mi bili bolja momčad. Previše smo se izmorili, posebno u sredini terena tako da u završnom dijelu utakmice nismo imali dovoljno snage za završavanje akcija", kratko je igru svoje momčadi proanalizirao Ancelotti.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više