Hleb: Ako sutra budem igrao, pobijedit ćemo Engleze

LOŠE SU vijesti jučer pogodile reprezentaciju Bjelorusije; najbolji igrač momčadi Bernda Strangera, Alex Hleb, neće biti spreman za utakmicu protiv Engleske. Prema predviđanjima liječničkih službi, Hleb se neće oporaviti od ozljede gležnja koju je zadobio još prošlog mjeseca u utakmici protiv Racing Santandera. Zbog toga je Hleb propustio nekoliko posljednjih utakmica Barcelone pa se u klubu nadaju da će i protiv Engleza biti pošteđen. Ali on sutra ne želi sjediti na klupi.

"Mislim da je svima jasno kako želim igrati protiv Engleske. Ta bi nam pobjeda puno značila, a nešto mi govori da ćemo ostvariti povijesni uspjeh bjeloruskog nogometa", najavio je Hleb. Ali, samo ako on bude igrao.

"Ako budem igrao pobijedit ćemo Engleze. Ako ne budem, bit će izjednačeno", kaže Hleb te objašnjava kako će Bjelorusija ne smije ostaviti niti jednu rupu u svojoj obrani. "Svaki naš igrač mora pokrivati jednog njihovog. Ne smijemo im ostavljati prostora za igru".

Bernd Strange: Više se u životu ničega ne bojim

Izbornik Bjelorusije je ličnost čija je kompletna karijera bila prožeta kontroverzama. Iz Herthe je protjeran pod optužbom da je špijunirao igrače za potrebe vlade, nakon čega je otišao u Irak gdje je preuzeo klupu reprezentacije. Kad se u njemačkim medijima proširila Strangeova fotografija s portretom Saddama Husseina postao je omražen u domovini, a nedugo zatim je morao pobjeći i iz Iraka, također zbog jedne fotografije.

"Slikao sam se s britanskim ministrom Jackom Strawom koji je Iraku poklonio pet tisuća nogometnih lopti. Bilo je to protumačeno kao fotografiranje sa smrtnim neprijateljem, a u Bagdadu su čak i pucali na moj automobil pa sam morao pobjeći", kaže Strange i objašnjava da se upravo zbog toga ne boji Engleza, jer nakon svega što mu se u životu dogodilo više se ne boji ničega i nikoga.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više