HNL: Derbi u Maksimiru, Hajduk dočekuje Zadar

U LIGI za prvaka sastaju se Dinamo i Varteks, Rijeka i Osijek, Hajduk i Zadar, a u Ligi za ostanak Inter ugošćuje Zagreb, Slaven Belupo Cibaliju, a Kamen Ingrad Marsoniju.

Liga za prvaka


20.15h, HTV3

Jurčević na raspolaganju neće imati Kranjčara i Strupara, ali će zato moći igrati Hrvoje Štrok.

Ćiro neće moći računati na Polovanca, Vučkovića i Pavličića, no Varaždinci najvaljuju bolju igu nego prije tjedan dana, a prema tome i bolji rezultat.

Vjerojatni sastav Dinama: Turina, Drpić, Sedloski, Mijatović, Jurić, Bošnjak, Štrok, Agić, Mujčin, Mitu, Da Silva

Vjerojatni sastav Varteksa: Vasilj, Kastel, Granić, kristić, Mujanović, Sklepić, Šafarić, Jančevski, Karić, Benko



18h

 

 

 

Jesu li Hajdukovci uzdrmani ispadanjem iz Kupa pokazat će današnja utakmica. Zoran Vulić tvrdi da je sve u redu i da je pobjeda protiv Zadra sigurna. Hajduk je u HNL-u u posljednjih devet utakmica na domaćem terenu zabilježio pobjede. Vulić neće moći računati na Đolongu, Vejića, Andrića, Vukovića i Blatnjaka.

U Zadru također imaju problema s ozljedama i kartonima. Čak petorica prvotimaca zbog kartona neće biti u sastavu, a jučer se razbolio i Krivić, no on će možda ipak zaigrati.

Mršić je izjavio kako rezultatskih iluzija protiv Hajduka nema, no pobjeda Cibalije je pokazala da je sve moguće.

Vjerojatni sastav Hajduka: Balić, Skočibušić, Rukavina, Neretljak, Matas, Pralija, Carević, Fileković, Bule, Turković, Krpan

Vjerojatni sastav Zadra: Kale, Zurak, Milin, Dullo, Grbeša, Jurjević, Amugi, Čustić, Krivić, Gudelj, Brajković

15.30h

 

 



Osječanima je cilj bio ulazak u Ligu za prvaka. Sada mogu igrati rasterećeno i u tome je njihova prednost, a želja im je treće mjesto.

Rijeka je trenutno trećeplasirana na ljestvici HNL-a, a to žele i ostati. Vjeruju kako će i dalje nastaviti s dobrim rezultatima, te kako će uspjeti biti bolji od Osijeka.

Rijeka će biti bez Daniela Šarića, a Osijek bez Skendera, Pranjića, Jukića i Grnje

Vjerojatni sastav Rijeke: Kalinić, Bulat, Knežević, Milinović, Mujdža, Linić, Tadić, Novaković, Čaval, Vidovi, Sharbini

Vjerojatni sastav Osijeka: Malovan, Božinovski, Babić, Mikulić, Buljat, Brkić, Balatinca, Vukoja, Špehar, Vratović, Ljubojević

Liga za ostanak


15.30

 

 

 

Interu će biti teško suprotstaviti se Zagrebu jer Zagreb mora pobijediti. Samo 19 bodova uspio je klub iz Kranjčevićeve skupiti dosad, i nalazi se na pretposljednjem mjestu. Inter s 27 bodova drži 2 mjesto u Ligi za ostanak.

Trener Zagrepčana najavljuje pobjedu koja će im omogućiti da se barem malo odmaknu od zone za ispadanje. 

Vjerojatni sastav Intera: Hovat, Vidak, Brnas, Brlek, Bodrušić, Ceraj, Skulić, Gulić, Poljak, Lavrič, Karabogdan

Vjerojatni sastav Zagreba: Stojkić, Smoje, Ješe, Barišić, Mujdža, Biskup, Hucika, Kovačević,Prosinečki, Đalović, Petrović


15.30







Cibalia na krilima pobjede nad Hajdukom gostuje u Koprivnici, a nakon iznenađenja na Poljudu danas bi bili zadovoljni i s jednim bodom.

Koprivničani žele pobjedu kojom bi se malo odmaknuli od tri najugroežnija kluba na dnu ljestvice. Posljednji put Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Cibaliju u sezoni 1999./2000.

Vjerojatni sastav Slavena: Solomun, Gal, Crnac, Jurčić, Jurić, Brgled, Vukojević, Posavec, Srpak, Vručina, Dodik

Vjerojatni sastav Cibalije: Marić, Ivelj, Leutar, Pernar, Lučić, Križanović, Pavličoć, Jozinović, Ratković, Peraica



18h







Klub na prvom mjestu Lige za ostanak danas ne smije kalkulirati, mora igrati na pobjedu, bez obzira što je na prvom mjestu. Protiv Marsonije ove su sezone oba puta bili uspješni.

Marsonija je skoro pa u bezizlaznoj situaciji. Tek četiri pobjede i pet remija u dosadašnjem dijelu natjecanja. Ovaj tjedan promijenili su i trenera, na mjesto Buljana došao je Lokica.

Marsonia je ovog proljeća u gostima dobra, još uvijek je neporažena, no problem će im danas biti neigranje najboljeg igrača Brnjića i odlazak Petrovića.

Pročitajte više