HNS i Nike produžili suradnju do 2026. godine

Foto: Hina

DAVOR ŠUKER, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), i direktor sportskog marketinga za centralnu i istočnu Europu proizvođača sportske opreme Nike Mark de Klerk potpisali su danas u Belfastu produljenje ugovora o partnerstvu do 2026. godine.
 
Razgovori o produžetku postojećeg ugovora, koji je vrijedio do 2020. godine, započeli su u rujnu u Portlandu kada je Davora Šukera u sjedištu Nikea primilo rukovodstvo kompanije, prilikom čega je potvrđeno obostrano zadovoljstvo uspješnim dosadašnjim partnerstvom.
 
Šuker: Ponosan sam na suradnju
 
Tijekom dosadašnjeg 16-godišnjeg partnerstva s Nikeom, hrvatska reprezentacija je nastupila na tri svjetska i četiri europska prvenstva, a ovakav dugoročni dogovor dovoljno govori o izvrsnoj dosadašnjoj suradnji između HNS-a i svjetskog tržišnog i tehnološkog lidera u proizvodnji sportske opreme.
 
"Ponosan sam što je Nike kao svjetski lider želio ugovor s HNS-om do 2026. godine jer to je potvrda reputacije Saveza, naše reprezentacije i naših nogometaša u svjetskim razmjerima. Nike je do sada bio sjajan partner u razvoju nogometa u Hrvatskoj, kao što je dao i doprinos prepoznatljivosti hrvatske reprezentacije u svijetu. Nike i HNS povezuje predanost izvrsnosti i ljubav prema nogometu te me istinski veseli ovaj dogovor oko dugoročne suradnje", izjavio je Šuker.
 
De Klerk: Bit će nam zadovoljstvo raditi jedan od najljepših dresova
 
"Veseli nas nastavak suradnje s Hrvatskim nogometom savezom i hrvatskom reprezentacijom koja je redoviti sudionik velikih natjecanja. Hrvatski nogometaši inspiriraju navijače diljem svijeta i ponosni smo na nastavak ovog partnerstva. Našim dizajnerima bit će i dalje izazov i zadovoljstvo raditi na jednom od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu te ćemo nastaviti hrvatskim reprezentacijama isporučivati vrhunske proizvode", dodao je Mark de Klerk iz Nikea.
 
Ugovor je potpisan u Belfastu uoči prijateljske utakmice Sjeverne Irske i Hrvatske večeras u 20.45 sati. 

Pročitajte više