"HNS nema ništa protiv regionalne lige"

Screenshot (Youtube)

REGIONALNA liga je ponovno jedna od glavnih tema u regiji. Dinamo, Hajduk, Zvezda i Partizan ponovno jedni protiv drugih uz najbolje slovenske, bosanskohercegovačke, makedonske i crnogorske klubove?

Srpski mediji o regionalnoj ligi pišu kao da je to već gotova stvar i najavljuju njen početak 2018. godine, a čak je i predsjednik Nogometnog saveza Srbije Slaviša Kokeza potvrdio da se zaista ozbiljno razmišlja o njenom pokretanju, da se o tome razgovaralo na sastanku u Moskvi i da bi pobjednik lige dobio dva i pol milijuna eura.

"Ideja o regionalnoj ligi postoji već desetak godina i o njoj sam s čelnicima federacija iz naše regije razgovarao još dok sam bio predsjednik Udruge prvoligaša", otkriva Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a.

"Jedna od ključnih stvari je - što želi Uefa. Na primjer, mogu li se kalendar natjecanja, kao i disciplinski propisi uskladiti s Uefinim. Usto, nije poznata ni financijska pozadina cijeloga projekta, što još pojačava njegovu maglovitost. Mi, kao Savez, nemamo ništa protiv te ideje, to smo i rekli na nedavnom sastanku u Moskvi, međutim, nismo dobili nikakvu ponudu o regionalnoj ligi, pa stoga nismo o tome niti razgovarali s našim klubovima", rekao je za Večernji list Damir Vrbanović.

Prema srpskim medijima i Kokezi ideja je da se "Balkanski kup" igra od veljače do svibnja s 12 ili 14 klubova, a UEFA bi novčano nagradila najbolje i pobjedniku osigurala mjesto u Ligi prvaka.

 

Pročitajte više