Dogovara se pokretanje regionalne lige! Predsjednik NS Srbije otkrio kad bi počela i koliko bi prvak zaradio

Dogovara se pokretanje regionalne lige! Predsjednik NS Srbije otkrio kad bi počela i koliko bi prvak zaradio

Grafika: Index

POSLJEDNJIH dana sve više se priča o regionalnoj ligi, a sada je predsjednik Nogometnog saveza Srbije Slaviša Kokeza potvrdio da se zaista ozbiljno razmišlja o njenom pokretanju.

Razgovor u Moskvi

Naime, predstavnici UEFA-e razgovarali su sa čelnicima regionalnih saveza na sastanku u Moskvi i predstavili im konkretna rješenja. Za početak igrao bi se Balkanski kup, koji bi trebao startati u sezoni 2018/19, a u njemu bi sudjelovali klubovi iz Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Klubove planiraju privući, osim zaradom na ulaznicama, i bogatim nagradama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Same nagrade ne da nisu male, već bi značajno doprinijele budžetima svih klubova. Prvoplasirana momčad bi dobila oko 2,5 milijuna eura, a prvih osam ili deset klubova ne bi dobilo ispod 700 ili 800 tisuća eura. To je jako velik novac za klubove s našeg područja", rekao je Kokeza za Arenu, prenose srpski mediji.

Igrala bi se od veljače do svibnja, a najviše bi bilo hrvatskih i srpskih klubova

Mnogi strahuju da bi igranje regionalne lige ili kupa, loše utjecalo na nacionalna prvenstva, ali Kokeza tvrdi da neće biti problema ni tu.

"Važno je reći da Balkanski kup ne bi ugrozio domaća natjecanja. Igrao bi se od veljače do svibnja", izjavio je Kokeza, a to je termin do kada uglavnom klubovi s ovih prostora ispadnu iz europskih natjecanja. 

Ranije je Blic objavio da bi u regionalnoj ligi igralo najviše 14 klubova, a da bi Hrvatska i Srbija imali po najviše predstavnika - tri ili četiri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara