Za šutnju spreman: HNS zabranio Šimuniću davanje izjava

Foto: Hina 

HRVATSKI nogometni savez u nedostatku argumenata često poseže za zabranama. Zabranili su navijače, novinare, a sada ljudima zabranjuju da govore. Na jučerašnjem okupljanju reprezentacije, javio je novinar Večernjeg lista, flaster preko usta dobio je Josip Šimunić. HNS mu je zabranio da daje intervjue.

Naravno, pitanje je vremena kada će se zabrana pretvoriti u dopuštenje, odnosno čim u Savezu procjene da je to oportuno.

HNS Šimunića pravi budalom: Opet su ga iskoristili - prvi put za ulizivanje Uefi, a drugi put mainstream navijačima

Zabrana Šimuniću da govori u prvi čas je urnebesna vijest. Ako znamo, a cijeli svijet zna kako zvuči i koliko košta kad Šimunić blebeće, čini se logičnim da nas HNS sve želi poštedjeti.

To naravno nema veze istinom. HNS nas samo pravi budalama. Posebice Josipa Šimunića, kojeg su opet brutalno iskoristili. Prvi put kada su se ulizivali Uefi, a drugi put za ulizivanje mainstream navijačima.

Izbačen jer je stadion poveo u skandiranju Za dom spremni, a onda su mu zabranili da kaže je li iz toga nešto naučio

Rehabilitirali su karijeru igrača s preko 100 nastupa za reprezentaciju koji je iz ozbiljnog nogometa izbačen jer je stadion poveo u skandiranju Za dom spremni, a onda su mu zabranili da kaže je li iz toga nešto naučio.

Jer što god Šimunić rekao, HNS-u ne ide na ruku. Oni su njegov ispad na Maksimiru prvo opravdali, pa proglasili nespretnim gafom, i na kraju tek zbog pritiska iz civilizacije oštro osudili. Šuker se izlanuo da se to mora zbog probitka u Uefi i u isto vrijeme u Nyon slao pisma s ogradom. Osudio je Šimunića, a bio mu je suučesnik. 

Joea sigurno nisu ušutkali ni zbog politike kojoj se odao posljednjih mjeseci, jer čelni ljudi saveza smatraju da ukidanjem "Za dom spremni" treba zabraniti i primjerice Wagnera, jer ga Hitler volio slušati. HNS je pun povijesničara umjetnosti.

Parafrazirajmo HNS-ovog glasnogovornika: Ako Joe iskreno progovori, nema tog pr-a koji će oprati Šukera

Ako Joe iskreno progovori, nema tog pr-a koji će Šukera oprati. Taj citat posudili smo od Tomislava Packa, dok je još smio misliti pa pisati. Jadni Pacak danas prema vlastitom proročanstvu kreira upravo takav pr, no predsjednik u pokušaju emancipacije gazi mu sve trude.

Zabranom Šimuniću, Šuker opet podsjeća da je zabava privatna, a domoljubne maskote i plaćeni navijači samo točke šou programa.

Pročitajte više