HOĆE LI MANDŽUKIĆ ZAIGRATI PROTIV REALA? "I kao zamjena bi bio izvrstan"

Foto: EPA

"POŠTUJEMO Juventus, fantastičnu ekipu s izvrsnim igračima", u najavi sutrašnjeg prvog četvrtfinalnog ogleda Lige prvaka Juventusa i Real Madrida u Torinu (20:45) izjavio je veznjak španjolskog kluba Luka Modrić.
 
>> MODRIĆ NAJAVIO DERBI LIGE PRVAKA Otkrio je recept za prolazak u polufinale
>> Kad se Juventus i Real sastanu u dvomeču, zna se tko prolazi
>> Mandžukić se priključio treningu Juvea uoči sutrašnjeg okršaja s Realom
>> U Torinu postoji mjesto gdje se još navija za Zidanea
 
Birane riječi na Realov račun uputio je i Juventusov šef stručnog stožera Massimiliano Allegri.
 
"Madriđani su zastrašujuća momčad vrijedna poštovanja. Sposobni su u dva-tri dodavanja napraviti poveću štetu", ustanovio je i prisjetio se prošlogodišnjeg lipanjskog finalnog okršaja najprestižnijeg kontinentalnog klupskog natjecanja u Cardiffu koji je talijanski klub lako izgubio (1:4).
 
"U više smo navrata odgledali lanjsku utakmicu. Uspoređujući današnju i tadašnju momčad, napredak je očit na više polja. Osobito na psihičkom planu. U Cardiffu smo u prvih 15 minuta drugog poluvremena psihički potonuli i predali se. Najbitnije je da sutra budemo fokusirani te da, bez obzira na zbivanja na travnjaku, pružimo svoj maksimum. Moramo biti vrlo inteligentni kako nam se ne bi ponovile prošlosezonske pogreške."
 
Osim Medhija Benatije, zbog žutih je kartona suspendiran i Miralem Pjanić pa je stoga najavljena i pomalo drugačija taktika. Mario Mandžukić, pak, konkurira za utakmicu.
 
"Bit će pojedinih promjena. Bitno je da imamo više opcija, što u veznoj što u obrambenoj liniji. Mario Mandžukić mogao bi zaigrati, ali sutra ću odlučiti. Vidim ga kao izvrsnu zamjenu ako će utakmicu započeti s pričuvne klupe. Izuzetno je važan za nas zbog svojih psihičkih karakteristika", istaknuo je Massimiliano Allegri i pozitivnim razmišljanjima zaključio obraćanje novinarima. 
 
"Naša je ambicija uspješno parirati Real Madridu. Eliminiramo li ga, tada bismo napravili još jedan veliki korak prema trećem finalu u posljednje četiri godine. Utakmica u Cardiffu i dalje nam predstavlja veliku i važnu lekciju koja nas je ponukala da se poboljšamo. Što god se sutra dogodilo, pred nama je još 90 minuta u Madridu. Međutim, opuštanja nema. Imamo sjajnu prigodu koju namjeravamo iskoristiti. Važno je biti usredotočen."
 
Juventusov branič Giorgio Chiellini također je komplimentirao Realovoj momčadi, osobito ofenzivnoj liniji predvođenoj Cristianom Ronaldom.
 
"Cristiano Ronaldo promijenio je stil igre koji gaji u posljednje dvije sezone, ali i dalje je dominantan. Zašto? Zato što njegova snaga proizlazi iz želje da bude najbolji svih vremena", rekao je i poentirao:
 
"Nikad ne znate je li bolje igrati na jednu utakmicu ili dvije. Uvjereni smo kako možemo napraviti nešto izuzetno. Međutim, svjesni smo Realove kvalitete. Ako mu ponudite i najmanju prigodu, ugrist će vas. Potom i, figurativno rečeno, ubiti."
 
 

Pročitajte više