Hoćemo li gledati još tri derbija?

UNATOČ minimalnoj prvenstvenoj pobjedi nad Slaven Belupom Dinamo je u "nokdaunu". Trener Marijan Vlak nalazi se pod velikim pritiskom, no utjehu pronalazi u nešto lakšem rasporedu. Za očekivati je, naime, da će Modri u polufinalu Kupa neokrznuti proći Kranjčevićevom, a pogotovo da će trobod izvući u prvenstvenom ogledu s prijateljskim Osijekom. Trener Zagreba Luka Pavlović osokoljen je visokom prvenstvenom pobjedom nad Croatijom, u kojoj je zablistala vezna linija, a pogotovo krila Jurendić i Špičić.

Sjajan je pogodak postigao stasiti Krstanović, dok se s dva pogotka definitivno vratio Davor Vugrinec. No, trener će ostati realan i unatoč navijačkoj želji da se Kup preseli u Kranjčevićevu, poručiti da bi bio zadovoljan ako ne prime pogodak.

Dinamo bez Mandžukića, ali sa Slepičkom

Za Dinamo je situacija jasna: moraju napraviti što i lani - izbaciti "zagrebaše" iz polufinala Kupa i vratiti samopouzdanje koje je momčad ostavila na Poljudu.

Vlak će u Kranjčevićevoj igrati bez Mandžukića, Lončarića, Ettoa, Chage, Balabana i Barbarića, dok će se Lovren vratiti na desnog bek. Šokotu će zamijeniti Slepička, koji je već počeo s prosvjedima jer je protiv Belupa grijao klupu, a iz postave ispada i mladi Tomečak, koji je zajedno sa Sammirom zablistao prošlog vikenda. Ogled Dinama i Zagreba starta u 17 sati, dok će na Poljudu, ipak pred popunjenim tribinama, u drugom polufinalnom ogledu istrčati Hajduk i Cibalia, s početkom u 15.30 sati.

Bijeli su u naletu i sasvim sigurno neće dozvoliti da se ponove 1999. ili 2004. godina, kada su ih Vinkovčani eliminirali u polufinalu, odnosno četvrtfinalu Kupa. Cibalija je znala biti i neugodan domaćin Hajdukovcima u prvenstvu, no bili su to neki drugi dani.

Vejić, Kale i Andrić na poštedi

Ante Miše nakon rapsodije u Zaprešiću odmorit će Nikolu Kalinića, Hrvoja Vejića i Arđana Andrića, i upravo je to dokaz s koliko samopouzdanja ulaze u današnji susret. Rubil i Strinić i dalje su ozlijeđeni, ali Miše je složio respektabilnu momčad, s Bartolovićem (koji nedvojbeno zaslužuje šansu) ili Oremušom te Ibričićem u napadu. Umjesto Andrića bi trebao zaigrati Siniša Linić.

Na klupi će u pričuvi uz Oremuša biti i zaboravljeni Tomislav Bušić. Trener Cibalije Stanko Mršić uoči puta za Split istaknuo je da s izuzetnim guštom iščekuje sudar s preporođenim Hajdukom. "Radi se o utakmicama koje su čast, prestiž i nadam se da ćemo se na pravi način i hrabro suprostaviti Hajdukovcima, iako će biti jako teško s obzirom na atmosferu koja ih trenutno okružuje.", rekao je kapetan Cibalije , iskusni Boris Leutar.

Hajduk i Dinamo veliki su favoriti polufinalnih ogleda i već danas bi trebali udariti temelj za još dva derbija u ovoj sezoni. Već je odavno upisano da će Hajduk i Dinamo susreti u zadnjem kolu prvenstva, a izvjesno je i da ćemo gledati novi ogled u finalu kupa. Dinamo je lani porazio Hajduk i obranio dvostruku krunu.

Očekivani sastavi:

Zagreb: Škorić, Mujdža, Mikulić, Kartelo, Ivanković, Jurendić, Oršulić, Jugović, Špičić, Vugirnec, Krstanović

Dinamo: Butina, Lovren, Bišćan, Kovač, Hrgović, Vrdoljak, Calello, Badelj, Sammir, Ibanez, Slepička

Sudac: Marijo Strahonja

Hajduk: Subašić, M.Buljat, J.Buljat, Pandža, Šerić, Gabrić, Linić, Skoko, Tomasov, Ibričić, Bartolović

Cibalia: Bursca, Radotić, Leutar, Milardović, Medvid, Mazalović, Pavličić, Andričević, Babić, Baraban, Malčić

Sudac: Domagoj Vučkov

C.D.
Foto: Cropix/Nikola Vilić

Pročitajte više