Hoćemo li opet gledati Mamićev striptiz na Plesu?

AMSTERDAM Arena večeras će biti poprište trećeg Dinamova nastupa u premijernom izdanju Europske lige. Četvertostruki uzastopni prvak Hrvatske na noge Ajaxu zbog pobjede u gostima kod Temišvara stiže s bodom prednosti.

> Jol: Bez Modrića i Ćorluke ovo je neki drugi Dinamo

> Video: Dinamo - Ajaxova crna mačka

> Foto: Dinamovci odradili trening na Amsterdam Areni

> Jurčić poručio Ajaxu: Zamislite kakav je sad Mandžukić ako je prije dvije godine onako igrao

> Video - Jurčić uvjeren da Jol neće tražiti Štimčev put do pobjede: Ajax sigurno neće igrati bunker

> Policija uoči dolaska Boysa povećala ovlasti i najavila pretrese u centru Amsterdama

U prvom su kolu obje momčadi razočarale svoje navijače - Ajax pored niza šansi nije uspio zabiti Temišvaru pa su Rumunji izvukli remi bez golova dok je Anderlecht na Maksimiru u potpunosti umrtvio igru Dinama i zasluženo slavio 0:2.

Poslije šoka u prvom kolu, Dinamovci su na gostovanju u Temišvaru upisali prva tri boda dok je Ajax na gostovanju kod Anderlechta propustio materijalizirati prednost od 0:1 i igrača više s kojom je ušao u posljednjih 20 minuta dvoboja u Bruxellesu.

Stari znanci sastaju se u trećem kolu, u sudaru za čiji ishod Dinamovci priželjkuju da bude poput prijašnja dva gostovanja kod Ajaxa. Podsjetimo, prvo je pogotkom Josipa Šimića Croatia slavila u Amsterdamu, a prije dvije godine uslijedio je veliki šok za publiku nizozemskog velikana.

U doigravanju za plasman u Ligu Uefe Ajax je na Maksimiru golom Rommedahla pobijedio na Maksimiru, ali je u uzvratu doživio pljusku od sjajnog Dinama predvođenog Lukom Modrićem. Modri su iz jedanaesterca anulirali prednost Ajaxa, a onda u produžecima stigli do pobjede 2:3 koja im je donijela mjesto u ždrijebu.

Večeras na Plesu ponovno Maminjov striptiz?



Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić pobjedu je proslavio već opjevanim striptizom na Plesu, a ukoliko večeras Dinamo ostvari pobjedu koja bi ga za jedan veliki korak približila 39 godina dugom snu možemo samo nagađati kako burno će trijumf biti proslavljen.

Oba suparnika za vikend su imali utakmice u nacionalnim prvenstvima. I dok je sterilni Dinamo izgubio gradski derbi u Kranjčevićevoj od posljednjeplasiranog Zagreba, Ajax je pokazao vrlo dobru pucačku formu i na svom stadionu lakoćom svladao Willem II rezultatom 4:0.

Pred Ajaxovim strategom Martinom Jolom je utakmica koju mora dobiti. U protivnom će plasman u daljnju fazu doći u pitanje: "Iako je Dinamo u odnosu na dvoboj od prije dvije godine slabiji za Modrića i Ćorluku, i dalje tvrdim da su najbolja momčad u ovoj našoj skupini", komplimentirao je Modrima trener Ajaxa.

S druge strane Kruno Jurčić nešto optimističnije gleda na večerašnji dvoboj: "Svjestan sam da moji igrači mogu odigrati dobru utakmicu. Mi smo u Amsterdam došli po bod, nadam se iskreno da bi možda mogli doći i do sva tri."

Susret između Ajaxa i Dinama počinje u 21:05 po hrvatskom vremenu, a Live prijenos pratite Indexu.

Vjerojatni sastavi:


Ajax: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson - Enoh, De Zeeuw, Aissati - Rommedahl, Suarez, Pantelić

Dinamo: Lončarić - Etto, Lovren, Kovač, Cufre - Morales, Vrdoljak, Badelj, Sammir - Mandžukić, Papadopulos

Pročitajte više